Szacuny
5
Napisanych postów
730
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
20117
mam problem. po treningu bjj (ćwicze w spodenkach krótkich i koszulce) pojawiają mi sie czerwone plamy na skórze. po kilku dniach znikają ale wkurza mnie to. głównie na klacie i rekach. nie wiem czy to wina tego ze koszulka ciągle powoduje tarcie. ta zaczerwieniona skóra jest jakby odpażona. co to moze byc. jak temu przeciwcdziałać? Kremy jakie czy co?
Szacuny
5
Napisanych postów
730
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
20117
grzybica raczej nie bo to znika po kilku dniach aż do kolejnego treningu.
Ja mysle ze to moze dlatego ze koszulka jest taka ze ociera moje ciało dość mocno i po 1.5h tarcia powstają poprostu odparzenia. pod brodą mam te czerwone g**** ułożone w taki kołnieżyk.
Szacuny
1
Napisanych postów
311
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
8100
Alergia na proszek, plyn do plukania tkanin. Ewentualnie poczatek alergicznego,atopowego zapalenia skory. Wiem, bo mam takie swinstwo. Zapelenie cholernie swedzi. Dwa eksperymenty polecam: 1.kup jakis lek bez recepty z grupy antyhistaminowych np alertec i zazyj rano w dzien treningu. 2. Zmien poszek, plyn do plukania i zobacz jak cialo zareaguje. Dadza Ci odp. na to czy masz alergie, ktora mozna dostac w kazdym wieku, o kazdej porze. Niestety.
A jezeli sadzisz ,ze to koszulka to zaloz inna na trening
Zmieniony przez - marchewa w dniu 2006-07-12 01:26:22
Szacuny
391
Napisanych postów
3444
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
18326
Ta koszulka nie jest przypadkiem z jakiegoś lateksu? Druga opcja: Wszyscy grapplerzy znają fakt walania się tzw. łoniaków po macie. Może masz uczulenie na "sierść" jednego z kolegów.
Szacuny
5
Napisanych postów
730
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
20117
no własnie chyba zwykłe obtarcia bo juz mi prawie wszystko znikło. nie jest wypukłe.zawsze w tym samym miejscu-klata przedramiona.kumple tez cwicza w koszulkach