Jeśli kogoś interesuje podsyłam % zawartość białka w wybranych produktach spożywczych, które udało mi się znaleźć. Jeśli ktoś dysponuje pełniejszą listą (a najlepiej dodatkowo z zawartością tłuszczu i węglowodanów, a może nawet z kalorycznością produktów) prosiłbym o podesłanie na e-mail: [email protected]
Pieczywo
6% Chleb zytni
7% Chleb pszenny tostowy
8% Biszkopt
8% Chleb pszenny
8% Kajzerka
8% Chleb pszenny ziarnisty
9% Suchar
9% Pieczywo chrupkie
Sery, jajka, soja
2% Smietanka 30%
8% Tofu
13% Jajko kurze
17% Ser Feta (45% tluszczu)
19% Gorgonzola
20% Mozzarella
21% Blue cheese (50% tluszczu)
22% Roquefort
24% Camembert (30% tluszczu)
26% Gouda (45% tluszczu)
34% Soja
36% Parmezan
37% Maka sojowa
Ryby i owoce moza
9% Ostrygi
10% Malz
15% Wegorz
15% Rak
16% Homar
17% Plastuga
17% Morszczuk
18% Okon
18% Szczupak
18% Karp
18% Jesiotr
19% Makrela
19% Sardynka
20% Pstrag
20% Losos
20% Anchois
20% Halibut
22% Tunczyk
Mieso i drób
9% Smalec
12% Frankfurterki
12% Kaszanka
13% Kielbaski z puszki
15% Konserwa Luncheon
15% Wieprzowina z puszki
16% Ges
17% Swinskie/Wolowe/Kurze serce
18% Szynka, wedzona i suszona
18% Kaczka
19% Kurczak gotowany
20% Kurczak pieczony
20% Watróbka
20% Indyk
20% Baranina
21% Jagniecina
21% Cielecina
21% Salami
21% Dziczyzna
21% Konina
22% Wolowina
22% Wieprzowina
22% Indyk mlody
22% Piers kurczaka
23% Szynak gotowana
84% Zelatyna
Warzywa
1% Cykoria
1% Salata
1% Cebula
2% Por
3% Szpinak
3% Grzyby
3% Kalafior
3% Zodkiewka
3% Kukurydza
5% Groszek
6% Czosnek
Pozdrawiam
3,14159265358979323846264338327950288419716939937510