Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

skrzywienia kręgosłupa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1787

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 31 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 147
słuchajcie mam mały problem który polega na tym że prawa klatka piersiowa jest bardziej zapadnięta (tzn mniejsza niż lewa) mam 20 lat czy to sie da jeszcze skorygować i jakimi sposobami prosze o jakies sugestje :(
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 42 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 797
Powiedzmy że chodzę, chociaż częściej ćwiczę w domu hantlami(brak czasu, a nie chce żeby mi zjechało). Jeśli chodzi o sporty jakie można uprawiać mając skrzywienie kręgosłupa to zdecydowanie polecam... szachy.
A tak poważnie jeśli masz tylko krzywą klate to myślę, że praktycznie każdy rodzaj sportu(oczywiście z umiarem, może trójój i podnoszenie ciężarów bym sobie odpuścił). Chociaż jak powiedziłem lekarzowi że robię przysiady z 80kg sztangą(a to przecież niewiele) to sie kolo aż za głowe złapał. Tak więc pływanie i .....................szachy.

prócz kobiet i dzieci(...)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 176 Wiek 35 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 6193
Ja mam podobnie.Spróbuj cwiczyc na klate hantelkami bo wtedy pracuje klata równoStaraj sie robić rozne warianty:rozpietki,skos.Mi to pomaga

Jeśli moja wypowiedz w jakiś sposób ci pomogła kliknij www.pajacyk.pl 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
dodam tylko że chodze na basem i stawiam na styl klasyczny czy to dobry wybór i jeszcze raz pytam czy możliwe jest 100%towe skorygowanie tej wady??
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 42 Napisanych postów 4230 Wiek 36 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 26217
ale my tu Ci raczej tego nie powiemy bo nie wiemy jak daleko posunieta masz ta wade wiec idz ja zdiagnozuj u lekarza i jego przy okazji sie o wszystko wypytaj bo na serio tu nikt Ci nie jest w stanie pomóc ... a co do hantelek to prawda ... tylko ze nie wiadomo czy Ty wogóle mozesz cwiczyc jesli masz skrzywienie kregosłupa ;/ wiec idz do do lekarza i sie wszystkiego dowiesdz ... maturalnie pozdrawiam ;)

"Staraj się dążyć do doskonałości, rób więcej niż możesz,
kochaj przyjaciół, mów prawdę, bądź wierny oraz szanuj swojego ojca i matkę.
Te zasady pomogą Ci osiągnąć mistrzostwo, uczynią Cię silniejszym,
napełnią nadzieją i wskażą Ci drogę ku wielkości." - Joe Weider®

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 135 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 4805
mogę się mylić, ale wydaje mi się, że lewa strona klatki zawsze sprawia wrażenie troszkę lepiej rozwiniętej - to wlaśnie tam jest serce

no ale nie wiem o jaką dysproporcje chodzi, bo wróżka nie jestem :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 42 Napisanych postów 4230 Wiek 36 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 26217
to w takim razie ja jestem dziwny przypadek bo wychodzi na to ze serce mam po prawej ;d;d ...pzdr.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
matrix wada naprawde nie jest duża (moim zdaniam) jak mam ręce opuszczona do dołu wszystko jest niby ok ale jak obydwie podnosze do góry wtedy prawa się bardziej zapada ;/

ps.byłem u lekarza a lekarz jak to lekarz po******lił coś pod nosem i mówi że chodź na basen synu

ps2.z tym że lewa strona jest bardziej rozwinięta to prawda z tym że moja lewa jest bardziej niż bardziej rozwinięta proporcjonalnie do prawej strony :D

ps3.na czym dokładnie polego to ćwiczenie z hantelkami jak mam to robić ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
pewnie jestes chudy i wzystkie dysproporcje widac ... nabierz masy miesniowej to byc moze uda Ci sie zamaskowac jakas ta wade do tego stopnia ze bedzie prawie niezauwazalna albo zauwazalna tylko przez Ciebie .... jsli nie wiesz na czym polega cwiczenie z hantelkami to pewnei nigdy nie byłes na siłce wiec moze warto by o tym pomyslec ??? a jak tam pójdziesz to ktos Ci to pewnei objasni albo mozesz tez sparwdzic tu --->

http://www.kulturystyka.pl/atlas/klatka.htm

pzdr.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
hehe no co ty na siłce byłem niejednokrotnie ale myślałem że z tymi hantlami to jakies specjalne ćwiczenia są bo hantle to ja mam w domu i bym sobie ćwiczył po co mam na siłke odrazu biegać :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 1299 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 3827
a kiedy to zauważyłeś, tzn to skrzywienie?
bo chyba nie wyszło tak z dnia na dzień?
u jakiego lekarza byłeś?ortopedy czy może rodzinnego?
jeśli widoczne są zmiany w kl. piersiowej tzn, np. w jej dolnej krawędzi może to oznaczać skolioze czyli boczne skrzywienie kręgosłupa bo to jeden z póznych objawów.
jesli faktycznie to daleko posunięta skolioza to raczej nie ma 100% możliwości usunięcia zniekształcenia gdyż zmiany zaszły już zarówno w kościach, jak i w aparacie więzadłowo-mięśniowym...
najlepiej gdybyś poszedł do ortopedy, dostałbyś może jakiś zestaw ćwiczeń i troszke by Cię to wyprostowało
a basen to faktycznie najlepsza forma aktywności na choroby kręgosłupa.
pozdr

Pionek w <<<SFD FIGHT CLUB>>>

...Nie tak dawno jeszcze w tym co robię byłem leszczem...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
byłem u ortopedy i jedyne co mi poradził to basen ;/ a zauważyłem to już jakiś rok temu ale martwić zacząłem sie tym tak poważniej dopiero jakies pół roku temu i tak do dziś nie moge sie z tym uporać ;/ a wygląda to tak żę lewa klatka jest bardziej wypukła a prawa płaska(no nie taka znowu płaska ale mniejsza niż lewa) nawet jeśli nie da sie w 100% tego naprawić to co mam robić by wada sie nie pogłębiała lecz cofała a może kiedys zniknie...:D doradź coś
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

czy to przepuklina

Następny temat

pas neoprenowy na ból pleców?

Spalanie
Polecane artykuły