Szacuny
28
Napisanych postów
57
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
500
Mam dość poważny problem dotyczący oddawania moczu. Już od dłuższego czasu muszą często oddawać mocz w małych ilościach. Jednak ostatnio to stało się nie do zniesienia muszę iść do kibelka co pół godziny i szlak mnie trafia jak parę kropel wysikam i za pół godziny znowu muszę iść. Oddawaniu moczu nie towarzyszy żaden ból itp. Błagam jeżeli ktoś miał coś podobnego to niech mi poradzi co mam robić i co to w ogóle jest bo w takim stanie nie można normalnie funkcjonować między ludzmi. Dodam jeszcze że parcie na pęcheż szczecgólnie nasila się gdy siedzę, jest nie do wytrzymania nie mogę się skoncentrować i usiedzieć w miejscu.
Szacuny
1
Napisanych postów
36
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
100
Witajcie. Ostatnio mam pewien kłopot. Od około 3 miesięcy często muszę wstać w nocy (jeden raz), żeby oddać mocz. Zdarza mi się to około 2-3 razy w tygodniu. Przed snem nie piję żadnych napojów. Ostatnie co wypiję to filiżanka herbaty około 18.30-19.00, a spać idę około 22.00. Kiedy mam za sobą około 6-7 godz. snu to wtedy się budzę no i muszę wstać do toalety. Przypuszczam, że leki które biorę od 1,5 roku, a jest do Depakine Chrono i Cholestil (lek na likwidację pryszczy z dodatkiem niewielkiej dawki antybiotyku). Uważam, że mają zły wpływ na wątrobę lub nerki. Tyle, że ja z zakresu medycyny to nie mam bogatej wiedzy. Także czekam na Wasze odpowiedzi.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
20986
Napisanych postów
71634
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
576963
Problemy z pęcherzem, problemy z nerkami, problemy z prostatą, zakażenie układu moczowego - to jedynie spekulacje. Żeby potwierdzić jakąkolwiek przyczynę Twojego problemu wskazana wizyta u lekarza rodzinnego w celu uzyskania skierowania na badanie moczu + późniejsza wizyta u urologa.
Szacuny
42
Napisanych postów
4230
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
26217
albo jesli cwiczysz i pijesz duzo wody + do tego bierzesz kreatyne to tez mozesz miec takie problemy... sam tak miałem gdy brałem kretke z tym ze nie przez cały dzien a ttlko podczas terningu i troche po ... pózniej było normalnie.
1
"Staraj się dążyć do doskonałości, rób więcej niż możesz,
kochaj przyjaciół, mów prawdę, bądź wierny oraz szanuj swojego ojca i matkę.
Te zasady pomogą Ci osiągnąć mistrzostwo, uczynią Cię silniejszym,
napełnią nadzieją i wskażą Ci drogę ku wielkości." - Joe Weider®
Szacuny
75
Napisanych postów
5029
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
58202
Albo jesz ilości białka zbyt duże.
Chyba Marek C pisałe kiedyś, że np jezeli przed snem wypijesz szejka to jezeli w nocy musisz sie budzić w celu wysiusiania (ale wykluczona jest jakakolwiek dolegliwośc to powodująca) to prawdopodobnie bialko zamienia sie w amoniak i jest wydalane z moczem...
Jak coś przekręciłem to mnie poprawcie
Stres też może być...
Zmieniony przez - fukinhot w dniu 2007-04-21 23:36:30
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Ja miałem coś podobnego..nashizowałem sie..w końcu poszedłem do lekarza i okazało się,że to zwyczajne zapalenie pęcherza (możesz takie coś złapać nawet przez ruchen w pupken ),przepisał jakieś leki przeciwzapalne i przeszło.
Ale stracha miałem niezłego..:D
Szacuny
28
Napisanych postów
57
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
500
nie biorę żadnych sterydów kreatyny też nie. Zawsze piłem ok 2 litry wody dziennie tyle że kiedyś nie musiałem lać przez 7-8 godzin a teraz to szkoda gadać. Dodam jeszcze że każdego dnia jest inaczej jednego wytrzymam 3 godz a w innym co pół godziny muszę gnać do kibla
Szacuny
28
Napisanych postów
57
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
500
Po przeglądnięciu paru stronek w internecie jestem prawie pewien że jest to*****owo trudne do wyleczenia zapalenie prostaty. Mam wszystkie objawy wskazujące na to. Mam dopiero 18 lat a już ****a problem z prostatą. Nie wiem właściwie gdzie teraz iść. Pójdę do urologa to wsadzi mi palec w dupę i powie że to zapalenie prostaty pójdę do rodzinnego to mnie wyśle do urologa i***** ****a w dupę wszystkim ***anym chorobom.
Objawy to:
częste oddawanie moczu
po oddaniu moczu wrażenie, że pęcherz nie został opróżniony
trudności w początkowej lub końcowej fazie oddawania moczu
i do tego jeszcze leci słabo w*****
jedyne objawy jakich nie mam to oddawanie moczu w nocy i ból przy oddawaniu moczu ale wszystko przede mną