SFD - po prostu najlepsze ceny! RABATY DO 90%
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

problem

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 2944

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 14580 Napisanych postów 21838 Wiek 43 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 620375
Gucio547
To nie jest forum medyczne, chłopak 25 lat pisze że mu nie staje i od razu zastrzega że do lekarza nie pójdzie,a czemu??? W czym problem (poważny problem jak na tak młodą osobę), z takimi problemami idzie się do specjalisty, który zleci odpowiednie badania i wdroży leczenie problemu, nie dziwił bym się gdyby chłopak był na bombie, wtedy możemy coś kombinować ale pisze że nie pije, nie pali, dziwne podejście do problemu, Panie dmq92 a jak będzie problem w hormonach to wypiszesz mu receptę na leki

Zmieniony przez - Gucio547 w dniu 2021-10-29 22:04:41

Po pierwsze - różne mogą być powody niechęci do wizyty u lekarza, naprawdę zdarza się że ktoś się boi, wstydzi czy nie ma łatwego dostępu do dobrego specjalisty. Znam takie przypadki.
Po drugie - owszem, to nie jest forum medyczne ale są tu jednak osoby które mają doświadczenie w różnych kwestiach i mogą coś doradzić. Nikt tu nie odradzał wizyty u lekarza, wręcz przeciwnie. Zrobienie badań na własną rękę to też nie jest zły pomysł, można później skonsultować z lekarzem wyniki. Czasem naprawdę lepiej iść już z gotowymi wynikami, bo z tymi specjalistami to różnie bywa. Ja byłam z problemami u lekarza, prosiłam o skierowanie na badania bo z racji uprawianego sportu podejrzewałam w czym problem. I co? I g..no Bo lekarz wie lepiej i nie dał skierowania. Stracilam niepotrzebnie czas, badania zrobiłam na własną rękę i wyszło że miałam rację.
...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 533 Napisanych postów 1488 Wiek 44 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 11297
Doskonale to rozumiem, sam choruję na nerwicę lękową z agrofobią ale nie biorę żadnych leków, walczę z tym właśnie przełamując się i to są takie małe sukcesy, które motywują mnie do tego żeby normalnie żyć, też mam problem z wizytami u lekarzy, ale trzeba się przełamywać przecież forum go nie wyleczy, badania hormonów w tym przypadku to wręcz obowiązek ale co dalej zakładając że w hormonach jest problem, wizyta u lekarza będzie nieunikniona, można próbować pomóc i sam chętnie pomogę, coś doradzę, po to tu jesteśmy ale w niektórych przypadkach nie pomogą ziółka tylko potrzebna jest długa terapia lekami a tu już bez lekarza się nie obejdzie
1
...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 11184 Napisanych postów 52124 Wiek 33 lat Na forum 26 lat Przeczytanych tematów 57816
Widać zbyt wiele o hormonach nie wiesz.
...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 415 Napisanych postów 461 Wiek 4 lata Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 4565
Ludzie, my się tu niezdrowo emocjonujemy, a główny zainteresowany- autor, najwyraźniej ma ten temat w pompie.
1

"Co za ponury absurd… Żeby o życiu decydować za młodu, kiedy jest się kretynem?". XD
Boże, spraw, żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce...:D
Quod me nutrit me destruit ;)

...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 533 Napisanych postów 1488 Wiek 44 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 11297
Za to Ty jak zwykle wszystko wiesz, nie pozostaje mi nic innego tylko pogratulować ci wiedzy, jesteś wielki
1
...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 11184 Napisanych postów 52124 Wiek 33 lat Na forum 26 lat Przeczytanych tematów 57816
Dziękuje.
...
Napisał(a)
Ekspert
Proszę bardzo hahaha
1
...
Napisał(a)
Ekspert
1
...
Napisał(a)
BzykuDG Zawodnik IFBB
Ekspert
Szacuny 9159 Napisanych postów 16182 Wiek 38 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 272461
Jak ktoś się krępuje wizyty u lekarza, to teraz zawsze jest możliwość odbycia jej online . Ale osobiście uważam, że nic nie zastąpi kontaktu w cztery oczy. Teraz generalnie bardzo dużo osób korzysta z usług psychoterapeutów, co widać po mega odległych terminach. I tu nie ma się czego wstydzić . Sam kilka razy wybrałem się pogadać. Tylko trzeba naprawdę dobrze trafić i sprawdzać, żeby był to psychoterapeuta, a nie psycholog czy psychiatra. Ci najczęściej temat chcą rozwiązać farmakologią.
3

Kolarsko-gastronomiczny blog z elementami kulturystyki powered by SFD - http://www.sfd.pl/post-p18363444.html 

...
Napisał(a)
Ekspert
Dokładnie tak.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Sauna przed treningiem ?

Następny temat

Oczyszczenie organizmu kaszka na czole

Shoty
Polecane artykuły