SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Hydrolizat Olimp kiedy ?

temat działu:

NUTRIFARM&OLIMP

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 4631

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Biniu Moderator
Ekspert
Szacuny 251 Napisanych postów 41358 Wiek 52 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 126211
mamy jasnosc
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 80 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 2424
skoro tak o tej częściowej hydrolizie to czy aminy 5500 jest produktem rozbitym w 100% na aminokwasy czy hydrolizowanym białkiem serwatki wzbogaconym o wolne formy BCAA?

ehhhh...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 1340 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 5297
Doktorat sprzed roku czy dwóch, zrobiony w "Nenckim" pokazywał, że WPH daje o 50% wyższy poziom GIP niż WPC. Wg. mnie kwestia warta zainteresowania i rozróżniania działania tych dwóch źrodeł białka.
A WPH to właśnie nasze Anabolic Amino 5500, i o smak nie trzeba sie martwić bo kapsułkowany ;)

Zmieniony przez - El_Griton w dniu 2011-02-09 12:05:50

OLIMP Laboratories| Tematy porad: TRENING i SUPLEMENTACJA
-------------------------
http://www.perfectbody.pl/
-------------------------

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 80 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 2424
czyli nie są to aminokwasy rozumiane jako wolne formy jak BCAA i EAA tylko wstępnie (do 30%) przetrawione białko serwatki, tak należy rozumieć?

ehhhh...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 183 Napisanych postów 12431 Wiek 38 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 185431
skoro juz tak odwolujemy sie do badan to ja tez czyms rzuce

Plasma amino acid response after ingestion of different whey protein fractions.
Farnfield MM, Trenerry C, Carey KA, Cameron-Smith D.

School of Exercise and Nutrition Sciences, Deakin University, Burwood, Victoria, Australia.

Background and objectives The digestion rate of proteins and subsequent absorption of amino acids can independently modulate protein metabolism. The objective of the present study was to examine the blood amino acid response to whey protein isolate (WPI), beta-lactoglobulin-enriched WPI, hydrolysed WPI and a flavour-identical control. Methods Eight healthy adults (four female, four male) were recruited (mean+/-standard error of the mean: age, 27.0+/-0.76 years; body mass index, 23.2+/-0.8 kg/cm(2)) and after an overnight fast consumed 500 ml of each drink, each containing 25g protein, in a cross-over design. Blood was taken at rest and then every 15 min for 2 h post ingestion. Results Ingesting the beta-lactoglobulin-enriched WPI drink resulted in significantly greater plasma leucine concentrations at 45-120 min and significantly greater branched-chain amino acid concentrations at 60-105 min post ingestion compared with hydrolysed WPI. No differences were observed between WPI and beta-lactoglobulin-enriched WPI, and all protein drinks resulted in elevated blood amino acids compared with flavour-identical control. Conclusions In conclusion, whole proteins resulted in a more rapid absorption of leucine and branched-chain amino acid into the blood compared with the hydrolysed molecular form of whey protein.


http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18608553


ojej wph gorsze %)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 1340 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 5297
dokładnie tak. Poddane WSTĘPNEMU trawieniu enzymatycznemu, a nie całkowicie zhydrolizowane. Oczywiście formy wolne też będą znajdowane.

OLIMP Laboratories| Tematy porad: TRENING i SUPLEMENTACJA
-------------------------
http://www.perfectbody.pl/
-------------------------

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 1340 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 5297
No to 1:1. Jednak obstaję za "TERAZ POLSKA!"

OLIMP Laboratories| Tematy porad: TRENING i SUPLEMENTACJA
-------------------------
http://www.perfectbody.pl/
-------------------------

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 80 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 2424
czyli konsument robiony w bambuko, powszechnie tego typu produkty (żeby nie było że atakuję konkretną firmę) nazywane są aminokwasami a tak naprawdę nimi nie są tylko wstępnie przetrawionym białkiem - WPH.

ehhhh...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 1340 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 5297
może i tak, że niektórzy piszą, że to wolne aminokwasy. Olimp pisze w składzie, że to hydrolizat białek serwatkowych. Jak reszta to nie wiem. Panujące przekoanie wynika pewnie z samej nazwy nadawanej takim preparatom "Aminokwasy", nikt nie pisze wolne czy w oligopeptydach. Od tego jest tabela i skład zawarte na etykiecie.

OLIMP Laboratories| Tematy porad: TRENING i SUPLEMENTACJA
-------------------------
http://www.perfectbody.pl/
-------------------------

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 80 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 2424
no i porównując ceny gra nie warta swieczki dla przeciętnego amatora, lepiej doinwestować w lepszej jakości WPC

ehhhh...

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Białko na noc: Prolong vs Mega Strong

Następny temat

pytania o punkty i zasady dzialnia kalkulatora

WHEY premium