SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

FitMax Whey Protein 81+ !!! 4 wersje smakowe !!!

temat działu:

FITMAX

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 13692

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 197 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 26056
mam dwa pytania:
1) czy informacja o składzie: izolat 30%
koncentrat 70% jest potwierdzona ?
2) smak naturalny ma też 11,8% węglowodanów ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 155 Napisanych postów 18766 Wiek 33 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 78763
co do proporcji koncentrat/izolat nie mogę podać dokładnych informacji, gdyż jest to tajemnica handlowa, jednak zapewniam(i to jest potwierdzone), iż izolatu jest naprawdę dużo


co do zawartości węglowodanów:
11,8% jest dla smaku truskawkowego i waniliowego
Dla czekoladowego jest 9,1%
Dla naturalnego jest 5%

Należy jednak zaznaczyć że węglowodany w białku to nic strasznego gdyż
prawie niemożliwym jest ich unikniecie ponieważ jak wiadomo mleko
zawiera laktozę i to ona w dużej mierze albo wręcz w całości stanowi
źródło węglowodanów

pozdrawiam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 24 Napisanych postów 10498 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 47531
a bv możecie podać?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 369 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 3111
Witam

Z pozoru proste pytanie nie ma prostej odpowiedzi (jak to z resztą najczęściej bywa) Whey Protein 81+ jest mieszaniną koncentratu i izolatu białek serwatkowych Jak już wspomniał wcześniej Paweł izolatu jest sporo stąd BV produktu wzrasta w porównaniu do zwykłego koncentratu A przynajmniej tak się twierdzi Sprawa z BV jest dość złożona Tutaj głównie zależy od składu aminokwasowego związanych z nim frakcji białkowych jak i samego procesu produkcyjnego wpływającego na ilość proporcje i jakość związków Dla WPC określono kiedyś BV na poziomie 104 Dla WPI 159 Izolatowi przypisuje się większe BV ze względu na większą proporcjonalnie do całości ilość laktoalbuminy
Po krótkim wstępie do sedna sprawy Wiedząc że do produkcji produktów używa się surowców z różnych źródeł (w celu zapewnienia jak najlepszej jakości i przystępności ceny) nie jest się w stanie określić dokładnego BV Firmy dostarczające WPC i WPI nie podają BV A produkcja danych surowców może się zmieniać zarówno poprzez proces produkcyjny jak i samą naturę (w zależności od pory roku i nie tylko możemy mieć wahania składu mleka - zwierzęta to nie maszyny) Mając na względzie dane tabelaryczne ogólnie funkcjonujące choć niekoniecznie aktualne dla wszystkich surowców - tzn dają tylko pewien zarys a nie stanowią wyroczni Możemy przyjąć że produkt Whey Protein 81+ będzie posiadał BV na poziomie ok 125
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 24 Napisanych postów 10498 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 47531
I o to mi chodziło
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

FitMax w POLSACIE.

Następny temat

FITMAX w POLSAT 2, POLSAT SPORT i EXTRA.

WHEY premium