Ja jadlem thermo stima swoja drogą 4 miesiące, tak o - jako zrodlo przeciutleniaczy, i podwyzszonbego cisnienia nie zaobserwowalem, ale w sumie mierzę sporadycznie.
...
Napisał(a)
Tylko różnica jest taka, że lukrecja u wszystkich hamuje 11 beta HSD2 i wywołuje niekorzystne tego konsekwencje, zaś cytrusy - tylko u osób nadwrażliwych - o tym sie przyznam nie słyszałem. Na czym polega nadwrazliwosc i z czego wynika? Ja raczej myslałem, że to kwestia dawki niż idnywidualnych wlasciwosci.
Ja jadlem thermo stima swoja drogą 4 miesiące, tak o - jako zrodlo przeciutleniaczy, i podwyzszonbego cisnienia nie zaobserwowalem, ale w sumie mierzę sporadycznie.
Ja jadlem thermo stima swoja drogą 4 miesiące, tak o - jako zrodlo przeciutleniaczy, i podwyzszonbego cisnienia nie zaobserwowalem, ale w sumie mierzę sporadycznie.
...
Napisał(a)
od kilkunastu dni w tym samym celu dodalem ThermLineS
i tez zero reakcji - ale podobna uwaga jak u Ciebie ...
i tez zero reakcji - ale podobna uwaga jak u Ciebie ...
...
Napisał(a)
Faftag, problem osobniczej nadwrażliwości na egzogenne inhibitory 11 beta HSD jest nawet podkreślony w tym arcie, który cytowałeś jako pierwszy; że u osób nadwrażliwych - już szklanka soku cytrusowego dziennie, pita przez tydzień, prowadzi do nadciśnienia.
S. Ambroziak
...
Napisał(a)
w moim odczuciu od poczatku krecimy sie w okolo tego samego
mechanizm istnieje ale objaw jest zalezny od reakcji osobniczej ...
i raczej malo spotykany
mechanizm istnieje ale objaw jest zalezny od reakcji osobniczej ...
i raczej malo spotykany
...
Napisał(a)
Występuje tak często, jak nadwrażliwość na każdy inny składnik pokarmowy.
S. Ambroziak
...
Napisał(a)
wniosek
jesli pijasz sok grejpfrutowy i nic sie nie dzieje nie ma problemu
jesli pijasz sok grejpfrutowy i nic sie nie dzieje nie ma problemu
...
Napisał(a)
Dokładnie! O nadwrażliwości na jakiś składnik pokarmowy dowiadujemy się zazwyczaj bardzo wcześnie - jeszcze w dzieciństwie. Tak ja dowiedziałem się np. o mojej nadwrażliwości na truskawki, gdy miałem bodaj 5 lat.
S. Ambroziak
...
Napisał(a)
Trzeba zwrócić uwagę na to czym takie owoce są pryskane, aby ładnie wygłądały i smakowały-może to powoduje uczulenie.
Niektórzy ludzie nie trawią laktozy, ponieważ maja problem z wytworzenia specyficznych enzymów trawiennych w jelicie cienkim, żoładku. Teraz drogi są :
-można obarczyć za taka przypadłość alergię (i nic nie robić) lub
-brak odpowiedniego składnika (jod) "naprawiającego wadliwą funkcję organizmu" (pomagającego trawić laktozę, sacharozę itp.)
-zatrucia metalmi cięzkimi jak przy CGorobie Crona- co i tak sprowadza sie do jodu http://www.newtreatments.org/doc.php/WisdomExperience/208
Taka mam teorie
Zmieniony przez - Maniek_M w dniu 2010-03-21 13:55:56
Niektórzy ludzie nie trawią laktozy, ponieważ maja problem z wytworzenia specyficznych enzymów trawiennych w jelicie cienkim, żoładku. Teraz drogi są :
-można obarczyć za taka przypadłość alergię (i nic nie robić) lub
-brak odpowiedniego składnika (jod) "naprawiającego wadliwą funkcję organizmu" (pomagającego trawić laktozę, sacharozę itp.)
-zatrucia metalmi cięzkimi jak przy CGorobie Crona- co i tak sprowadza sie do jodu http://www.newtreatments.org/doc.php/WisdomExperience/208
Taka mam teorie
Zmieniony przez - Maniek_M w dniu 2010-03-21 13:55:56
Niech masa bedzie z wami ....:)
...
Napisał(a)
Faktycznie - związki metali ciężkich czy przejściowych mogą być przyczyną różnych nietolerancji pokarmowych.
S. Ambroziak
Następny temat
Chelat magnezowy kreatyny (magna power) - dozowanie
Polecane artykuły