Szacuny
3
Napisanych postów
410
Wiek
33 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
6026
Obliczyłem sobie zapotrzebowanie 24x64kgx1,2= 1840 kcal
Dodałem 800 kcal i wyszło 2640 kcal. W swoim dzienniku dieta pokazuje mi 2700 kcal, ale z czego 200 kcal pochodzi z warzyw. Czy dodać do tego jeszcze kcal czy zmniejszyć do 2650 ?
Szacuny
3
Napisanych postów
410
Wiek
33 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
6026
Sory że tak się wypytuję ale znowu mam pytanie ;/
Czy mogę jeśc takie mięso jak "szynka wieprzowa" ? Nie jest to żadna wędzona czy coś wygląda jak świeże mięso. I ile takie coś może mieć kcal na 100g?
No i kupiłem polędwiczki wieprzowe ale w dzienniku posiłków też ich niema. Wiecie może ile mają kcal albo czy mają jakąś inną nazwę?
Szacuny
3
Napisanych postów
410
Wiek
33 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
6026
OK :)
Jeszcze takie może głupie pytanie... Wiem, że waży się przed obróbką i te wartości wszystkie są zawsze podawane przed obróbką, ale coś mi tu nie gra.
Np. w dzienniku pisze że 100g karkówki ma 200 kcal. To sobie chciałem zrobić 200g karkówki, tak żeby te 400 mieć. No i co sie okazało wyciągam z piekarnika a ta karkówka ma 100g I co niby te 100g ma 400 kcal ? Czy mam wypić to co z tego wyciekło