SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

GLUTATION - przy testosteronie i saa

temat działu:

Doping

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 8513

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
ambroziak Farmakolog
Ekspert
Szacuny 128 Napisanych postów 9767 Wiek 3 lata Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 23574
Z drożdżami to radzę uważać. Można złapać drożdżycę.

A glutę i acc pomiędzy strzałami glutationu proponuje dlatego, że tak się często robi - nawet w medycynie. Daje się dany związek iniekcyjnie, co jakiś czas, a w międzyczasie - jego booster.

S. Ambroziak

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 60 Napisanych postów 4804 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 44754
Slawku dlatego trzeba je przegotowac, wtedy nie ma zadnego ryzyka.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 82 Napisanych postów 699 Wiek 37 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 4558
gluta w strzałach co 5dni
witamina cdo 1grama,e około 500mg
beta /karoten 30mg do tego liver dexiofer(nac +glutation )w tabsach

raz człowiek naprawde sie zakoch**e moja miłoscia juz do konca bedzie kulturystyka

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
ambroziak Farmakolog
Ekspert
Szacuny 128 Napisanych postów 9767 Wiek 3 lata Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 23574
Shild - racja! Tylko trochę pogotować, żeby dobrze je dobić.

Miogenix - z tymi wysokimi dawkami antyoksydantów przy glutationie, to się zastanawiam... Jeżeli bierzemy go dla wzmocnienia efektów działania testosteronu, czyli dla wzmocnienia procesów anabolicznych, to lepiej z antyoksydantami nie przesadzać. Lepiej chyba zostać przy standardowych dawkach. Pamiętajmy, że wolne rodniki stymulują procesy anaboliczne.

S. Ambroziak

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
ambroziak Farmakolog
Ekspert
Szacuny 128 Napisanych postów 9767 Wiek 3 lata Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 23574
Podbiję - może ktoś jeszcze poczyta?

S. Ambroziak

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 41 Napisanych postów 1779 Wiek 38 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 11348
"Pamiętajmy, że wolne rodniki stymulują procesy anaboliczne. " czyli ze wit C, ktora zbija rodniki, a jednoczesnie(podobno) zbija kortyzol jest szkodliwa podczas cyklu, czy jednak dziala na + ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
ambroziak Farmakolog
Ekspert
Szacuny 128 Napisanych postów 9767 Wiek 3 lata Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 23574
Już gdzieś tutaj rozmawialiśmy o witaminie C i kortyzolu. Ktoś powiedział to samo, co Ty, ale nie potrafił tego wytłumaczyć czy też wskazać linka do badań. Ja wtedy też wyraziłem zdziwienie, gdyż witamina C współpracuje z hydroksylazami - enzymami biorącymi udział: zarówno w syntezie, jak też metabolizmie kortyzolu. Jedna z podstawowych prawd endokrynologii głosi, że witamina C jest absolutnie niezbędna do produkcji kortyzolu, zaś przy jej niedoborze - spada zdolność organizmu do produkcji tego hormonu, czyli też zdolność obrony przed stresem. Możliwe, że przy wysokim dawkowaniu - przeważa jej wpływ na hydroksylazy metabolizujące kortyzol i też dochodzi do spadku jego poziomu, ale wolałbym zobaczyć jakieś badania.

A z wolnymi rodnikami, to jest tak (upraszczając): ich produkcja podczas treningu i tuż po jego zakończeniu przyczynia się wprawdzie do niszczenia białek mięśniowych, ale jednocześnie inicjuje i stymuluje mechanizmy anaboliczne. Tę prawdę znamy dopiero od kilku lat. Kiedyś też bylem zwolennikiem wysokich dawek antyoksydantów, teraz jednak polecam stosowny umiar w ich stosowaniu. Oczywiście wtedy, kiedy mówimy o rozwoju masy mięśniowej.

S. Ambroziak

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 41 Napisanych postów 1779 Wiek 38 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 11348
Slawku z tego co mowisz - wplyw wit C na produkcje kortyzolu i tu z kolei jego kojacy wplyw na stres - czyli ograniczenie kortyzolu(jesli rzeczywiscie stres pobudza jego produkcje) zdaje sie byc wiec korzystny

teraz pytanie czy stres rzeczywiscie wywoluje wyrzut korty i czy niebezpieczniejsze dla miesni sa gwaltowne krotkotrwale wzrosty jego stezenia, czy tez stale utrzymujacy sie niski poziom

generalnie najlepiej wogole sie nie stresowac i wit C przyjmowac tylko w ilosciach naturalnie wystepujacych w owocach, ale mysle ze niewielu to osiaga :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
ambroziak Farmakolog
Ekspert
Szacuny 128 Napisanych postów 9767 Wiek 3 lata Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 23574
Stres pobudza wydzielanie kortyzolu i noradrenaliny, zaś do produkcji obu tych hormonów stresu potrzebna jest witamina C. Pamiętajmy, że trening - z fizjologicznego punktu widzenia - to też stres. Incydentalny stres, jak np. właśnie trening, stymuluje rozwój muskulatury - wiemy! Dlatego, że noradrenalina działa tu anabolicznie, jak również wydzielają się inne hormony anaboliczne - DHEA, GH, testosteron oraz kilka miokin - tkankowych hormonów mięśniowych. Groźny jest dopiero permanentny stres, jak przy przetrenowaniu czy nerwowym trybie życia, bo wtedy przewag zdobywa kortyzol, który - z jednej strony - sam działa katabolicznie, z drugiej zaś - hamuje syntezę testosteronu.

Witaminę C można też uzupełniać suplami, byle z umiarem. Chyba, że łapie nas przeziębienie - wtedy zdrowie jest ważniejsze (kilka dni przeziębienia cofa nas w rozwoju o kilka tygodni).
Djfafa wrzucał gdzieś badania, że te ilości witamin z tabel nijak się mają do rzeczywistej ich zawartości w dzisiejszych owocach i warzywach. A ilością owoców i warzyw tez lepiej tego nie nadrabiać, bo bywają naszpikowane toksynami środowiskowymi.

S. Ambroziak

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Dibo22 V-Mistrz SFD
Znawca
Szacuny 30 Napisanych postów 4502 Wiek 41 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 71758
Znalazłem taki tekst na innym forum, mógłby się Pan do niego odnieść?. Interesuje mnie to ponieważ często zdarza mi się wsuwać surowe drożdże jako uzupełnienie witamin

Ostatnio często słyszy się o rzekomej szkodliwości pieczywa, w którym do wzrostu ciasta użyto drożdży. Właściwie nie wiadomo, o co w tym chodzi, ale prawdopodobnie autorzy tej teorii utożsamiają drożdże piekarnicze z drożdżami Candida i według ich mniemania pieczywo zawierające drożdże... wywołuje grzybicę (drożdżycę?) organizmu ludzkiego. Otóż takie założenie jest z gruntu fałszywe, bowiem przede wszystkim drożdże piekarnicze nie mają absolutnie nic wspólnego z drożdżakami Candida – nie przechodzą transformacji w grzyby ani nie mają zdolności zasiedlenia ludzkiego przewodu pokarmowego, nie mówiąc o organizmie; nie są patogenami.
→ Ponadto drożdże piekarnicze, wywołując częściowe nadtrawienie skrobi zawartej w mące, ułatwiają jej trawienie w przewodzie pokarmowym i – co za tym idzie – wchłanianie. A trzeba wiedzieć, że zjedzone cukry, do których należy skrobia: albo zostają wchłonięte w jelicie cienkim, albo (nie strawione) zostają przetransportowane do jelita grubego, gdzie stanowią pożywkę dla drożdżaków Candida (za wyjątkiem błonnika, który stanowi pożywkę dla bakterii). Jasno z tego wynika, że drożdże piekarnicze nie tylko nie wywołują drożdżycy przewodu pokarmowego, ale skutecznie jej zapobiegają.


Zmieniony przez - Dibo22 w dniu 2010-01-18 16:25:04
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

wino,undestor,prima,oxa,proviron-co sądzicie o tym połączeniu?

Następny temat

PH problem z dobraniem, prosze o szybka i fachowa pomoc

WHEY premium