- nie chodzi mi o to czy białko sojowego jest tak samo wartosciowe jak np. serwatka, bo wiem ze nie jest; nie chodzi mi o to czy ma taka biodostepnosc jak serwatka bo wiem ze nie ma
- nie chodzi mi o zwykłe białko sojowe, ktore oprócz białka zawiera wiele "zanieczyszczen" typu weglowodany i inne przez co wolno sie wchłania i nie całkowicie do tego, tylko chodzi mi o czysty, wysokiej jakości IZOLAT białka sojowego (nie wazne jakiej firmy, poprostu hipotetycznie załózmy ze mamy czysty SPI)
To pytanie brzmi:
Jak szybko sie wchłania taki izolat białka sojowego ? Jak sie ma prędkośc wchłaniania takiego izolatu (sojowego) do np. izolatu serwatki ? Moze ktos dysponuje jakimis szczegółowymi danymi, tabelami itd.
Mi sie wydaje ze skoro to izolat (co prawda sojowy ale jednak izolat) to powinien sie wchłaniac bardzo szybko, porownywalnie lub nie wiele wolniej od izolatu serwatki. A jesli wolniej od izolatu serwatki to czy przynajmniej szybciej od koncentratu serwatki ???
Bardzo prosze o odpowiedz tylko tych ktorzy serio znają odpowiedż - bez gdybania :)