SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Kurcza po usmażeniu itp

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1117

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 70 Wiek 36 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 936
Mam może banalne pytanie ale jakoś nigdzie niemoge znaleźc odpowiedzi. Jeśli mam 200 gram piersi kurczaka surowego, to w tych 200 gramach teoretycznie jest 42 białka (zakładajac ze 100 gram ma 21 gr białka). Po usmażeniu 200 gram zostaje mi około 130 gram samego kkurczaka (smaże delikatnie nie tak żeby przysmażyć, na oliwie z olwiek) Teraz pytanie co się stało z 70 gramami kurczaka? Jeśli dobrze główkuje pewno to była woda która odparowała podczas smażenia. Ale w takim razie 70 gram odparowało, mam 130 kuraka jeszcze na patelce, i tam jest powiedzmy 40 gram białka? Czy w dużej mierze to białko tz jakoś się rozpadło pod wpływem temperatury i ilość białka licze tak jakbym miał 130 gram kurczaka a nie 200? Może troche zawile to napisałem ale mam nadzieje ze ktoś mi pomoże bo niewiem jak w takim wypadku obliczac sobie zawartość białka w diecie
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 1294 Wiek 30 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 7910
produkty waży się przed obróbką. I jak masz 42g białka w 200g kuraka to po usmażeniu też będziesz miał 42g białka ;p

Nie wiesz kim być? Bądź sobą!

http://s18.gladiatus.onet.pl/game/c.php?uid=35968 - kliknij a uszczęśliwisz biednego maczko

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 16 Napisanych postów 925 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 28725
pod wplywem temperatury wyparowywuje woda, bialko zostaje,
ono podczas obrobki termicznej denaturyzuje się przez co staje sie duzo latwiej przyswajalne

Układasz dietę? Sprawdź DARMOWY program Dziennik Posiłków:
http://www.dziennikposilkow.pl -
http://www.dieta4u.com.pl 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Redukcja z dietą;)

Następny temat

dieta masa ocena

forma lato