Wzór na masę: m = p * V; Gdzie m = masa; p = gęstośc; V = objętość
...
Napisał(a)
Nie no, mielić jak najbardziej... mięcho, ale ryżu czy warzyw itp to bym nie mielił.
...
Napisał(a)
"jem tyle na redukcji, na masie 8 - 10 dziennie,
pozdro dla niedozywionych "
pozdro dla cukrzycy %)
a tak na serio to wszystko kwestia organizmu ile weglowdanow kto powinien jesc
pozdro dla niedozywionych "
pozdro dla cukrzycy %)
a tak na serio to wszystko kwestia organizmu ile weglowdanow kto powinien jesc
...
Napisał(a)
...i środków,których używa

Wróć do podstaw...
http://www.sfd.pl/Z_Bodym,do_świetnej_sylwetki!-t443588.html
http://www.sfd.pl/temat226776/ -artykuł dla każdego
...
Napisał(a)
MARYNOWANA PIERŚ Z KURCZAKA W SOSIE CZOSNKOWYM
http://img181.imageshack.us/i/kopiass851537.jpg/][IMG]http://img181.imageshack.us/img181/4941/kopiass851537.jpg
kg piersi wrzucić do miski zasypać przyprawami i
zostawić na minimum 6H , następnie wyjąć i można
smażyć np. na patelni ( ja tak zrobiłem )grillu
elektrycznym albo w piekarniku
zrobić między czasie sos czosnkowy którym polejecie
mięso gdy będzie już gotowe , podać z ryżem , ziemniakami
jak kto lubi + jakaś surówka ;]
marynata na 1 KG mięsa :
- koncentrat pomidorowy 50g
- 4-5 łyżek stołowe oliwy z oliwek
- magi/sos sojowy 1 łyżka stołowa
- przyprawa do kebaba/gyrosa 15g
- przyprawa do mięsa na grilla 5-7 g
- curry ok 5g
- papryka ostra 1-2g ( uważać bo może być bardzo ostre )
- papryka słodka 3-4 g
- pieprz biały mielony 1g
- pieprz czarny mielony 1g
- sól czosnkowa/czosnek w proszku 2,5g/5g
- 6 zombków czosnku wciśnięte
sos czosnkowy :
- jogurt naturalny
- trochę keczupu
- sól czosnkowa/czosnek w proszku
- bazylia i oregano
- wciśnięte ząbki czosnku
Zmieniony przez - VinsSFD w dniu 2009-09-03 16:59:29
http://img181.imageshack.us/i/kopiass851537.jpg/][IMG]http://img181.imageshack.us/img181/4941/kopiass851537.jpg

kg piersi wrzucić do miski zasypać przyprawami i
zostawić na minimum 6H , następnie wyjąć i można
smażyć np. na patelni ( ja tak zrobiłem )grillu
elektrycznym albo w piekarniku
zrobić między czasie sos czosnkowy którym polejecie
mięso gdy będzie już gotowe , podać z ryżem , ziemniakami
jak kto lubi + jakaś surówka ;]
marynata na 1 KG mięsa :
- koncentrat pomidorowy 50g
- 4-5 łyżek stołowe oliwy z oliwek
- magi/sos sojowy 1 łyżka stołowa
- przyprawa do kebaba/gyrosa 15g
- przyprawa do mięsa na grilla 5-7 g
- curry ok 5g
- papryka ostra 1-2g ( uważać bo może być bardzo ostre )
- papryka słodka 3-4 g
- pieprz biały mielony 1g
- pieprz czarny mielony 1g
- sól czosnkowa/czosnek w proszku 2,5g/5g
- 6 zombków czosnku wciśnięte
sos czosnkowy :
- jogurt naturalny
- trochę keczupu
- sól czosnkowa/czosnek w proszku
- bazylia i oregano
- wciśnięte ząbki czosnku
Zmieniony przez - VinsSFD w dniu 2009-09-03 16:59:29
...
Napisał(a)
co do mielenia.
zobaczcie czy dobrze pogryziony ryz przypomina zmielony?moim zdanie tak(zalezy kto jak mieli i ile doda wody,choc w przypadku ryzu tej wody by musialo byc bardzo duzo zeby nie wyszla papka).wiec z ta teoria o ig bym byl ostrozny bo nawet jesli jest roznica to raczej mala.
roznica jest gdzie indziej.pomyslcie ile energi stracice na pogryzienie torby ryzu machanie widelcem a i prace zoladka.kolejna sprawa to trawienie.wiemy ze trawienie cukrow zaczyna sie juz w jamie ustnej gdzie pokarm miesza sie ze slina(zawiera ona enzymy trawiace cukry) i teraz pomyslcie ile tej sliny dostanie sie do pokarmu przy wypiciu szejka w 10 sek a ile w ciagu 10 min tradycyjnego "dziamania".
kolejna sprawa bardzo prosta nie po to bozia dala zeby zebysmy teraz uzywali ich tylko do gryzienia smakowitych czesci ciala swoich kobiet
podsumowujac:
pomijajac kilka skrajnych przypadkow (np choroby,urazy) jestesmy naturalnie stworzeni do gryzienia i mielenie posilkow moze odbic sie na pracy naszego ukladu trawienia.widomo ze 1 posilek nie zrobi wielkiej roznicy tylko po co mielic 1 posilek.posilek trzeba grysc dlugo i dokladnie co powoduje powolne dostawanie sie tresci do zoladka, wypicie to kilka sekund i mamy pelny bandzioch. to wszystko jest strasznie nienaturalne.
co do kalorycznosci i astronomicznych ilosci wegli w diecie chyba epiej i ekonomiczniej dodac kilka ml tluszczu niz kolejny worek ryzu.
zobaczcie czy dobrze pogryziony ryz przypomina zmielony?moim zdanie tak(zalezy kto jak mieli i ile doda wody,choc w przypadku ryzu tej wody by musialo byc bardzo duzo zeby nie wyszla papka).wiec z ta teoria o ig bym byl ostrozny bo nawet jesli jest roznica to raczej mala.
roznica jest gdzie indziej.pomyslcie ile energi stracice na pogryzienie torby ryzu machanie widelcem a i prace zoladka.kolejna sprawa to trawienie.wiemy ze trawienie cukrow zaczyna sie juz w jamie ustnej gdzie pokarm miesza sie ze slina(zawiera ona enzymy trawiace cukry) i teraz pomyslcie ile tej sliny dostanie sie do pokarmu przy wypiciu szejka w 10 sek a ile w ciagu 10 min tradycyjnego "dziamania".
kolejna sprawa bardzo prosta nie po to bozia dala zeby zebysmy teraz uzywali ich tylko do gryzienia smakowitych czesci ciala swoich kobiet

podsumowujac:
pomijajac kilka skrajnych przypadkow (np choroby,urazy) jestesmy naturalnie stworzeni do gryzienia i mielenie posilkow moze odbic sie na pracy naszego ukladu trawienia.widomo ze 1 posilek nie zrobi wielkiej roznicy tylko po co mielic 1 posilek.posilek trzeba grysc dlugo i dokladnie co powoduje powolne dostawanie sie tresci do zoladka, wypicie to kilka sekund i mamy pelny bandzioch. to wszystko jest strasznie nienaturalne.
co do kalorycznosci i astronomicznych ilosci wegli w diecie chyba epiej i ekonomiczniej dodac kilka ml tluszczu niz kolejny worek ryzu.
...
Napisał(a)
A ja co do mielenia to polecam cyca z kuraka(uwcześnie ugotowanego) zmiksowanego z sokiem wielowarzywnym

"Mam dwie głowy, co prawda obie są głupie, ale jedna bardziej lubi jak się na niej siada."
Per Aspera ad Astra
...
Napisał(a)
Ja nie dokladnych przepisow, ale jade mniej/wiecej tak:
rano i po treningu:
bialko wpc+ platki kukurydziane/owsiane/zytnie/ryz + olej lniany(pije osobno, nie wlewam do bialka
)
w ciagu dnia:
piers z kurczaka/ryba + ryz/makaron + warzywa + oliwa no i jakies tam przyprawy czasem
jajka+ platki kukurydziane/owsiane/zytnie/ryz + orzechy wloskie
czasem jak nie ma czasu zrobic posilek to bialko+bulki pelnoziarniste (grahamki itp.)
na noc: twarog+ troche smietanki do tego oliwa/olej lniany
ilosci wiadomo sprawa indywidualna, na masie czasem sobie odpuszczam to do kurczaka jakies gotowe sosy, ketchup, gotowe ryby w sosie chodz wiadomo ze to ch*jnia
Zmieniony przez - DYLAUDIO w dniu 2009-09-03 19:38:00
rano i po treningu:
bialko wpc+ platki kukurydziane/owsiane/zytnie/ryz + olej lniany(pije osobno, nie wlewam do bialka

w ciagu dnia:
piers z kurczaka/ryba + ryz/makaron + warzywa + oliwa no i jakies tam przyprawy czasem
jajka+ platki kukurydziane/owsiane/zytnie/ryz + orzechy wloskie
czasem jak nie ma czasu zrobic posilek to bialko+bulki pelnoziarniste (grahamki itp.)
na noc: twarog+ troche smietanki do tego oliwa/olej lniany
ilosci wiadomo sprawa indywidualna, na masie czasem sobie odpuszczam to do kurczaka jakies gotowe sosy, ketchup, gotowe ryby w sosie chodz wiadomo ze to ch*jnia

Zmieniony przez - DYLAUDIO w dniu 2009-09-03 19:38:00
Get Big or die trying...ON 7.06-29.08
Project "gym" in progress...
SZUKAM TANIO TRANSPORTU BUS/CIĘŻARÓWKA!!!
...
Napisał(a)
A ja dzisiaj pożarłem wspaniały kawał łososia dwa dzwonka jakieś 300 gr czyściutkiego mięcha, które wcześniej skropiłem solidnie sokiem z cytryny oraz przyprawami i wyciśniętym czosnkiem (godzinka marynowania). Do tego pół kalafiora gotowanego i skropione oliwą z oliwek
. Smaczne zdrowe i pożywne. 


Wzór na masę: m = p * V; Gdzie m = masa; p = gęstośc; V = objętość
...
Napisał(a)
https://www.sfd.pl/SZISZ_KEBAB-t528417.html polecam koksy %)
masa nałogiem życie zabawą a koxy podstawą
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!