SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Marynata SPHINX

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 59186

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Usunięty przez w0jt za pkt 4 regulaminu
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 311 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 6003

Człowiek to ogniwo pośrednie ewolucji: pomiędzy małpą a istotą myślącą.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
w0jt Dana White
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 13762 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 93464
nie syfić, jak macie jakieś przepisy to zakładać osobny temat.

Business as usual

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 28 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 3753
Przepis kozak :) Marynatę troszkę zmodyfikowałem, a mięsko wrzuciłem na grill - efekt poniżej. Zdjęcia robione telefonem, bo baterie do aparatu siadły.







Zmieniony przez - maciupenki w dniu 2009-05-19 17:18:52
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1133 Wiek 31 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 16628
przepis kozak dzięki
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 5 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 117




lepsza niż w sphinxie

Zmieniony przez - synomat w dniu 2009-05-19 21:04:29

I see the sorrow in your eyes
You'll soon be in the paradise!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 23 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 135
a co do sosu czosnkowego to mam go z pizzerii i z pewnego baru:
-smietana/jogurt naturalny
-zioła (bazylia oregano)
-majonez
-sól
-cukier
-czosnek

Zioła zalać wrzątkiem, czosnek polecam zetrzec na tarce, ja daje 3 ząbki na 500ml śmietany, do tego łyżke majonezu, i sól z cukrem w stos 3/1 na oko to łyżeczke soli 1/3 łyzeczki cukru. oczywiscie wg upodobań, taki sos na poczatku bedzie dość płynny, wszystko zalezy od ilosci majonezu ale zapewniam ze po 5h bedzie naprawde smaczny polecam!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51577 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
jak każdy sam sobie zrobi to w domu to moze byc dobra , lecz niepolecam jedzenia w sfinksie tego znam tą sprawe od kuchni i nieciekawie to wygląda , jednym słowem syf :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51577 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Zrobilem i dobre. Marynowalem okolo godzine, i bardziej wyszla z tego panierka niz marynata ale coż i tak niezłe. Ale na jutro juz marynowac sie bedzie caly dzien . Zjadlem jednego kotleta z sałatą i razowcem i smakowalo jak chickenburgen w McDonaldzie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51577 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
ok zamarynowałem już mięso na niedziele

i teraz pomóżcie :
z tego co widzę najlepiej wygląda to z grilla
ale ja niemam w domu elektrycznego grila

jak to teraz zrobić
- podsmażyć na patelni i udusić a potem wrzucić do piekarnika na
koniec na 200 stopni ?

co proponujecie
SOG-i
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51577 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Ja smażyłem only;]
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dusi sie dusi %-) schabik, smaczne warzywka %-) kolorowe takie

Następny temat

Tuńczyk + kilka dodatków = nawet smaczne

forma lato