SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Gotowanie wieprzowiny i wołowiny

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2910

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a) Temat przeniesiony przez lodzianin1 z działu Doping.
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 23 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 588
Jako, że do tej pory nie uzyskałem konkretnej odpowiedzi na moje pytanie, a z racji tego, że dział ten jest bardzo aktywny zadam je tutaj (choć raczej nie powinienem, bo dopingu nie stosowałem):
Jak gotować wieprzowine i wołowine
Czy może być taki schemat:
Chcę ugotować schab wieprzowy (ewentualnie łopatkę wieprzową czy karkówkę lub jakąś wołowinę - w przypadku wołowiny na pewno nie polędwicę tylko np. jakiś szponder czy rozbratel lub antrykot)
1.myję schab ok.250g
2.schab wkładam do garnka
3.gotuję 1,8 litra wody do wrzątku w czajniku
4.do garnka ze schabem daję łyżkę małą Vegety (ze względu głównie na sól w niej znajdującą się)
5.wrzątek wody wlewam do garnka
6.gotuję (tu nie wiem 1h czy 1,5h czy 2h lub więcej) na małym (czy dużym albo średnim) ogniu
7.po ugotowaniu wylewam wodę czy tam wywar z tego schabu
8. nie czekam ani chwili tylko wcinam schab (ewentualnie czekam 15-20min. na ugotowanie kaszy gryczanej)
To ma być posiłek przedtreningowy, po treningu filet z kurczaka gotowany z kaszą gryczaną
Nigdy nie przyrządzałem wieprzowiny i wołowiny (tylko jaja i kurczaka)
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 715 Wiek 34 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 4846
Zajrzyj do kuchni sfd. Może jakiś mod przeniesie Ci temat bo to nie ten dział;)

"Gubi sam siebie ten, kto drugiego czyni potężnym,
gdyż tworzy tę potęgę zręcznością lub siłą,
a jedno i drugie budzi nieufność u tego, który stał się potężny."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 23 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 588
w innych działach nie odpowiadają
ponawiam pytanie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 49 Napisanych postów 4401 Wiek 25 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 51501
Gotowanie to osobny dział tematyczny.

http://www.sfd.pl/Krac_...-t428435.html  -moja galeria.

Jedynym schematem w kulturystyce,jest jego brak... 'Krac'.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 23 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 588
Zapomniałem dodać gotuję w garnku BEZ przykrywki
Co do osobnego działu to jak widać w żadnym dziale jeszcze nikt konkretnie nie odpowiedział więc trzeba zakładać jak najwięcej tematów, żeby zwiększyć prawdopodobieństwo uzyskania konkretnej odpowiedzi
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 95 Napisanych postów 16770 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 68752
chlopie wszedzie zakladasz tematy jak gotowac mieso,wez sie troche ogarnij
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Cel-redukcja brzucha.

Następny temat

Prosze o pomoc i ocene diety pilne:)

WHEY premium