Jak gotować wieprzowine i wołowine
Czy może być taki schemat:
Chcę ugotować schab wieprzowy (ewentualnie łopatkę wieprzową czy karkówkę lub jakąś wołowinę - w przypadku wołowiny na pewno nie polędwicę tylko np. jakiś szponder czy rozbratel lub antrykot)
1.myję schab ok.250g
2.schab wkładam do garnka
3.gotuję 1,8 litra wody do wrzątku w czajniku
4.do garnka ze schabem daję łyżkę małą Vegety (ze względu głównie na sól w niej znajdującą się)
5.wrzątek wody wlewam do garnka
6.gotuję (tu nie wiem 1h czy 1,5h czy 2h lub więcej) na małym (czy dużym albo średnim) ogniu
7.po ugotowaniu wylewam wodę czy tam wywar z tego schabu
8. nie czekam ani chwili tylko wcinam schab (ewentualnie czekam 15-20min. na ugotowanie kaszy gryczanej)
To ma być posiłek przedtreningowy, po treningu filet z kurczaka gotowany z kaszą gryczaną
Nigdy nie przyrządzałem wieprzowiny i wołowiny (tylko jaja i kurczaka)