Skladniki -
2 bialka z jajek
1 cale jajko
20 gram wiorek kokosowych
50 ml. mleczka kokosowego
50 ml. wody
20 gram Bialka <najlepiej Whey Isolat> o smaku waniliowym
20 gram Bialka o smaku kokosowym <mozna dac waniliowy>
Przygotowanie-
1. 2 bialka z jajek wbijamy i miksujemy az zrobi sie pianka. Calosc odstawiamy na bok.
2. Mleczko kokosowe , wode , cale jajko i slodzik miksujemy az zrobi sie piana u gory.
3. Dodajemy do miski z mlekiem kokosowym i miksujemy az zrobi sie kremowa masa.
4. Na koniec dodajemy do naszej masy wiorki kokosowe i ubite bialko i delikatnie mieszamy calosc.
5. Calosc rozlewamy do foremek mniej wiecej do 2/3 foremki i wkladamy do piekarnika na 15 min w temp 180 stopni.
Ja dodaje do naszej masy dodatkowo szczypte proszku do pieczenia. Smacznego