To i tak nie ma znaczenia w przypadku ryżu w torebkach, bo w czasie gotowania wszystko zostaje w wodzie.
...
Napisał(a)
gdzie ryż biały traci otoczke wiec jest pozbawiony witamin i minerałów wiec zostaje daleko w tyle za brązowym/dzikim/kaszą/makaronem razowym
To i tak nie ma znaczenia w przypadku ryżu w torebkach, bo w czasie gotowania wszystko zostaje w wodzie.
To i tak nie ma znaczenia w przypadku ryżu w torebkach, bo w czasie gotowania wszystko zostaje w wodzie.
...
Napisał(a)
w mojej tabeli jest napisane tak ja wyżej, ale mniejsza o to, bo nawet jak ma 70 to raczej jest srednie niż wysokie, a do tego pozbawiany błonnika, wit i minerałów, wiec ig w tym wypadku ma niewielkie znaczenie.
miniak co zostaje w wodzie???
miniak co zostaje w wodzie???
życie jest za krótkie żeby byc małym
http://www.sfd.pl/Rola_tłuszczy_-_art_by_szoho-t185012.html
...
Napisał(a)
Trzeba gotowac tak, zeby nic wody nie zostalo
Nie rezygnuj z marzen w obawie przed przegrana, to samo powtarzam sobie codzien rano. - Molesta
http://www.body-factory.pl/showthread.php?t=94&page=21 - moj dziennik
Co mozna robic cala wiecznosc i sie nie znudzic? Osiagac doskonalosc!
...
Napisał(a)
czyli waszym zdaniem brązowy po ugotowaniu ma takie wartosci jak biały??
życie jest za krótkie żeby byc małym
http://www.sfd.pl/Rola_tłuszczy_-_art_by_szoho-t185012.html
...
Napisał(a)
ig znaczenie jakies ma , bialy ryz wlasnie ze wzgledu na wyzsze indeks jest dobry po treningu , w ciaga dnia lepszy jest brazowy lub dziki wlasnie ze wzgledu na wolniejsze trawienie , posiadanie otoczki w ktorej sa witaminy,mineraly i blonnik.
Co do gotowania - to zawsze podczas obrobki termicznej traca sie jakies skladniki ( witaminy , mineraly)
Co do gotowania - to zawsze podczas obrobki termicznej traca sie jakies skladniki ( witaminy , mineraly)
...
Napisał(a)
Miniak porównaj krochmal po ryżu białym a brązowym/parabolicznym.
Jest różnica, i to znacząca.
Jest różnica, i to znacząca.
...
Napisał(a)
lukste - teraz sie zgadzam
życie jest za krótkie żeby byc małym
http://www.sfd.pl/Rola_tłuszczy_-_art_by_szoho-t185012.html
Polecane artykuły