SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Ważenie produktów przed czy po obróbce?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 4171

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 670 Wiek 49 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 44728
piersi,wołowine ważymy po ugotowaniu czy przed ugotowaniem?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11150 Napisanych postów 51595 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Tylko przed
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 670 Wiek 49 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 44728
nawet gdy są ubytki?po ugotowaniu brakuje ze 30-40g?
gotuje najczęściej w parowarze i w piekarniku.nigdy w garnku
wytłumacz mi czemu przed ugotowaniem?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6317 Napisanych postów 76295 Wiek 39 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 756368
Nie ma ubytkow miesa, chyba ze az tak spalone, ze spalenizne skrobiesz nozem Po pieczeniu produkty traca wode.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 670 Wiek 49 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 44728
czyli odpowiedź jest taka,że ważymy wszystkie mięso przed ugotowaniem,grillowaniem i smażeniem??
jezeli tak to byłem w błędzie przez 10 miesiecy
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 355 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 9544
tak, byłes w błedzie, dostarczałes troche wiecej białka niz wyliczyłeś :] bo ok 20 - 30 % na wadze miecho traci ;]

No Pain, No Gain!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 670 Wiek 49 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 44728
ryb też się to dotyczy?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11150 Napisanych postów 51595 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Ryba tym bardziej, bo ma więcej wody niż mięso.

Zmieniony przez - studensky w dniu 2008-06-18 16:04:31
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 670 Wiek 49 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 44728
żebyśmy się zrozumieli.jezeli potrzebuje 150g mięsa lub ryby,waże 150g świeżego mięsa lub ryby przed obróbką i nie przejmować się tym ,ze po obróbce jest około 30% mięcha mniej?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11150 Napisanych postów 51595 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Tak 100 g Piersi z kuraka waży około 75 g po obróbce, bo woda uciekła

Zmieniony przez - studensky w dniu 2008-06-19 21:41:44
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6317 Napisanych postów 76295 Wiek 39 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 756368
Dotyczy to wszystkiego, nie tylko ryb i miesa. Rowniez kasze, ryze itp.

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

BTW - siła

Następny temat

odstęp między posiłkiem a treningiem co robic gdy .....

forma lato