czekolada to naprawdę KOZAK!
...
Napisał(a)
Miałem chyba wszystkie smaki ISOPURE, malina i cytryna są super, ale
czekolada to naprawdę KOZAK!
czekolada to naprawdę KOZAK!
...
Napisał(a)
Właśnie kończę drugą puchę ISOPURE.....po prostu kozak!!!po czekoladzie zaryzykowałem z cytryną i opłaciło sie!!!smak rewelacyjny!!!!szczerze polecam!!!!!
...
Napisał(a)
cytryny jeszcze nie pilem ale moze sprobuje!!!za duzo tych smakow do probowania he he !!
...
Napisał(a)
Dokonalem zakupu w sklepie www.eforma i jestem zadowolony,szybka ,przesylka towar ok maly prezencik wszystko bez zarzutu.Oczywiscie zakupu ISOPURE.
...
Napisał(a)
Witam
Nie pilem wiec o smaku nie powiem nic, ale dziwia mnie te pelne uznania i zachwytu opinie, bez urazy ale w tej kategorii cenowej (a nawet taniej!) mam izolat cross-flow microfiltration (CFM) a nie ion-exchange i w dodatku nie slodzony aspartamem...
Pozdrawiam i bez urazy NB.
Nie pilem wiec o smaku nie powiem nic, ale dziwia mnie te pelne uznania i zachwytu opinie, bez urazy ale w tej kategorii cenowej (a nawet taniej!) mam izolat cross-flow microfiltration (CFM) a nie ion-exchange i w dodatku nie slodzony aspartamem...
Pozdrawiam i bez urazy NB.
Knowledge is a steering-wheel
Stubbornness is a fuel
6I9
...
Napisał(a)
Witam
Nie chce robic reklamy nikomu, CMF kupisz w Polsce od kilku producentow.
Jednym z nich jest krajowy, najdluzej na rynku i chyba najbardziej popularny
Pozdrawiam
Nie chce robic reklamy nikomu, CMF kupisz w Polsce od kilku producentow.
Jednym z nich jest krajowy, najdluzej na rynku i chyba najbardziej popularny
Pozdrawiam
Knowledge is a steering-wheel
Stubbornness is a fuel
6I9
...
Napisał(a)
Witam,
mam pytanie do firmy Nature's Best odnośnie ZERO CARB ISOPURE.
W reklamie produktu jest napisane:...produkt całkowicie pozbawiony laktozy, tłuszczów oraz węglowodanów. Tymczasem w opisie produktu widnieje:
Wartość odżywcza w 100 g (*)
Wartość energetyczna: 373.3 kcal/1560 kJ
Białko: 90 g
Węglowodany: < 1 g
Tłuszcz: 1.17 g
A więc zawiera on węglowodany i tłuszcze! Może mało ale zawiera!
Następna sprawa: piszecie, że to izolat białka serwatkowego. Tymczasem na opakowniu jest napisane wyizolowane białko serwatkowe...Pisałem do e-Forma już kiedyś w tej sprawie i dostałem odpowiedź, że BV tego białka wynosi 104. A więc ozaczałoby to, że jest to koncentrat. Poprosiłem o dalsze wyjaśnienia ale nie dostałem odpowiedzi. Zaniepokojony tą informacją pisałem kilkakrotnie bezpośrednio do przedstawicielstwa w Europie i Ameryce (jakie jest BV tego białka, czy to koncentat czy izolat) i nigdy nie dostałem odpowiedzi!
Może tutaj uzyskam odpowiedź od firmy Nature's Best?
Powiem tak, jakieś 2 lata temu zakupiłem 2 puszki tego produktu. Jedną o smaku cytrynowym, drugą truskawkowym. Niestety do tej pory nie wiem, czy piłem koncentrat czy izolat? Smak oceniłbym na 3, nie miało to nic wspólnego ani z cytryną ani truskawką, rozpuszczalność na 5! Oczywiście konsystencja napoju
nie wyglądała tak jak na zdjęciu reklamowym, była trochę mętna.
mam pytanie do firmy Nature's Best odnośnie ZERO CARB ISOPURE.
W reklamie produktu jest napisane:...produkt całkowicie pozbawiony laktozy, tłuszczów oraz węglowodanów. Tymczasem w opisie produktu widnieje:
Wartość odżywcza w 100 g (*)
Wartość energetyczna: 373.3 kcal/1560 kJ
Białko: 90 g
Węglowodany: < 1 g
Tłuszcz: 1.17 g
A więc zawiera on węglowodany i tłuszcze! Może mało ale zawiera!
Następna sprawa: piszecie, że to izolat białka serwatkowego. Tymczasem na opakowniu jest napisane wyizolowane białko serwatkowe...Pisałem do e-Forma już kiedyś w tej sprawie i dostałem odpowiedź, że BV tego białka wynosi 104. A więc ozaczałoby to, że jest to koncentrat. Poprosiłem o dalsze wyjaśnienia ale nie dostałem odpowiedzi. Zaniepokojony tą informacją pisałem kilkakrotnie bezpośrednio do przedstawicielstwa w Europie i Ameryce (jakie jest BV tego białka, czy to koncentat czy izolat) i nigdy nie dostałem odpowiedzi!
Może tutaj uzyskam odpowiedź od firmy Nature's Best?
Powiem tak, jakieś 2 lata temu zakupiłem 2 puszki tego produktu. Jedną o smaku cytrynowym, drugą truskawkowym. Niestety do tej pory nie wiem, czy piłem koncentrat czy izolat? Smak oceniłbym na 3, nie miało to nic wspólnego ani z cytryną ani truskawką, rozpuszczalność na 5! Oczywiście konsystencja napoju
nie wyglądała tak jak na zdjęciu reklamowym, była trochę mętna.
...
Napisał(a)
Witam
Nie jestem z NB, ale jedna uwaga - to ze nie zawiera laktozy nie znaczy wcale ze nie zawiera weglowodanow
Natomiast jezeli jest napisane ze nie zawiera tluszczy a labelka pokazuje ze sa to juz jest cos nie tak...
A izolat to jest na pewno bo takich parametrow jak na labelce nie da sie osiagnac dla koncentratu. Chyba ze labelka klamie jak zauwazyles
Tu cos jeszcze, bardzo ciekawie napisane:
podczas wymiany jonowej zachodzi naturalny proces zwany denaturacją białka i swoje wartości tracą najważniejsze aminokwasy opowiedzialne za:
- podnoszenie gH [hormonu wzrostu] (alfa-laktoalbuminy)
- ważne dla organizmu glikomakropeptydy(GMP),
- immunoglobuliny (które wzmacniają system immunologiczny oraz pomagają w absorpcji wapnia)
- laktoferryny (działające przeciw rakotwórczo, są naturalnym składnikiem mleka matki ~15%. w odzywce białkowej jest ich zazwyczaj do maksymalnie 1%
)
Za to podczas wymiany powstaje wiecej beta-laktoalbuminy, która niestety jest mniej stabilna i wydajna.
Produkcja izolatów serwatkowych w wymianie jonowej(IE) jest trochę tańsza [minimalnie] od mikroultrafiltracji, jedynym plusem odzywki jest wyjątkowo mała zawartośc tłuszczu,węglowodanów oraz łatwa rozpuszczalność i dobry smak, lecz jakościowo wychodzi wiele gorzej od ultra i mikrofiltrowanych izolatów serwatki.
Dlatego też w porównaniu ultrafiltrowanego koncentratu z izolatem powstającym podczas wymiany jonowej, wygrywa ten pierwszy - gdyż zawiera wiele więcej frakcji białkowych, które lepiej wpłyną na nasz organizm i budowę masy mięśniowej.
Opracował - Czarnuchok
wiecej tu:
https://www.sfd.pl/PROCESY_POWSTAWANIA_SERWATKOWYCH_ODŻYWEK_BIAŁKOWYCH,_ICH_ANALIZA-t156785.html
Czyli podsumowujac kupujac izolat ion-exchange za ~100zl/1kg masz ostatecznie cos gorszego niz koncentrat za ~50zl/1kg.
Zmieniony przez - 6I9 w dniu 2008-05-21 13:11:24
Nie jestem z NB, ale jedna uwaga - to ze nie zawiera laktozy nie znaczy wcale ze nie zawiera weglowodanow
Natomiast jezeli jest napisane ze nie zawiera tluszczy a labelka pokazuje ze sa to juz jest cos nie tak...
A izolat to jest na pewno bo takich parametrow jak na labelce nie da sie osiagnac dla koncentratu. Chyba ze labelka klamie jak zauwazyles
Tu cos jeszcze, bardzo ciekawie napisane:
podczas wymiany jonowej zachodzi naturalny proces zwany denaturacją białka i swoje wartości tracą najważniejsze aminokwasy opowiedzialne za:
- podnoszenie gH [hormonu wzrostu] (alfa-laktoalbuminy)
- ważne dla organizmu glikomakropeptydy(GMP),
- immunoglobuliny (które wzmacniają system immunologiczny oraz pomagają w absorpcji wapnia)
- laktoferryny (działające przeciw rakotwórczo, są naturalnym składnikiem mleka matki ~15%. w odzywce białkowej jest ich zazwyczaj do maksymalnie 1%
)
Za to podczas wymiany powstaje wiecej beta-laktoalbuminy, która niestety jest mniej stabilna i wydajna.
Produkcja izolatów serwatkowych w wymianie jonowej(IE) jest trochę tańsza [minimalnie] od mikroultrafiltracji, jedynym plusem odzywki jest wyjątkowo mała zawartośc tłuszczu,węglowodanów oraz łatwa rozpuszczalność i dobry smak, lecz jakościowo wychodzi wiele gorzej od ultra i mikrofiltrowanych izolatów serwatki.
Dlatego też w porównaniu ultrafiltrowanego koncentratu z izolatem powstającym podczas wymiany jonowej, wygrywa ten pierwszy - gdyż zawiera wiele więcej frakcji białkowych, które lepiej wpłyną na nasz organizm i budowę masy mięśniowej.
Opracował - Czarnuchok
wiecej tu:
https://www.sfd.pl/PROCESY_POWSTAWANIA_SERWATKOWYCH_ODŻYWEK_BIAŁKOWYCH,_ICH_ANALIZA-t156785.html
Czyli podsumowujac kupujac izolat ion-exchange za ~100zl/1kg masz ostatecznie cos gorszego niz koncentrat za ~50zl/1kg.
Zmieniony przez - 6I9 w dniu 2008-05-21 13:11:24
Knowledge is a steering-wheel
Stubbornness is a fuel
6I9
Polecane artykuły