Szacuny
3036
Napisanych postów
51767
Wiek
34 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
349884
Miałem okazję pogadać z ciotką ze wsi(tereny woj. Mazowieckiego) i dowiedziałem się kilku ciekawostek o wołowinie, która trafia do sklepów, może kogoś zainteresuje.
Sprawa wygląda tak - gdy krowa zdechnie, gospodarz musi zapłacić jakiejś tam instytucji 500zł, by tą zdechłą krowę zabrano.
Ale w tym momencie pojawiają się rzeźnicy, którzy biorą krowy za darmo. Ciotka mówiła, że kiedyś krowa zdychała u niej 2 tygodnie, jeszcze żywa, ale śmierdziała już podobno, rzeźnik przyjechał, zabrał.
Sprawa imo dość ciekawa i zastanawiająca. Osobiście przystopuję na pewien czas z wołowiną.
pzdr/
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE. KONTAKT: [email protected]
Szacuny
62
Napisanych postów
11895
Wiek
35 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
164753
jak miałbym zastanawiać sie co sie dzieje z mięsem zanim trafi do sklepu ew ile jest w nim chemii zdechł bym z głodu. Dopóki nie zaszkodzi część ludzi zje np ww wołowine
Szacuny
11148
Napisanych postów
51569
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
Teraz we wszystkim można się doszukać czegoś - to mleko szkodzi, to mięso złe bo ze zdechłych, a nie ubitych zwierząt, a to kurczaki są na chormonach. IMO trzeba podchodzić z dystansem do takich rzeczy
Szacuny
1
Napisanych postów
235
Wiek
41 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
11165
qrcze,wiesz staram sie kupowac u rzeznika,nie na straganach,podejrzewam,ze jakas kontrola sanepidu musi byc.zobacz co bylo po ostatniej ptasiej grypie,wykryli w mig i zniknelo,czy sie myle?a poza tym jesli by tak bylo w kazdym sklepie,tak jak to opisujesz,mielibysmy tu prawdziwa epidemie **** wie czego.
Szacuny
47
Napisanych postów
7997
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
70855
Powiem Ci szczerze ze rzadko trafiam na kawalek wolu ktory jest dobrej jakosci wg moich ocen : zapachowo/dotykowo/wzrokowo/smakowych...
Moze mi sie tylko wydaje ale jakos najczesciej jest to jakies stare mieso, chcialbym szamać prawdziwego wola ale najlepiej jednak jakos mi wieprz podchodzi obecnie.
Szacuny
9
Napisanych postów
1399
Wiek
40 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
8961
Teraz wołowina to jest luksusowy towar, u mnie po 30 zł za kilogram, to ja dziękuję za taką przyjemność. Lepiej w dziczyznę zainwestować, bo chyba najzdrowsza. O ile nie z włośnicą A wołowinę zawsze bardzo lubiłam, zresztą kiedyś to innego mięsa nie było. Przez ten szum wokół BSE tak się porobiło, a szkoda...
Szacuny
9
Napisanych postów
1399
Wiek
40 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
8961
A czego się można spodziewać? To wszystko tylko tak ładnie wygląda w reklamach, poparte badaniami patykiem pisanych instytutów. Jak to mawiał jeden mój profesor - za odpowiednie pieniądze można każde "badania kliniczne" stworzyć...