Szacuny
0
Napisanych postów
37
Wiek
35 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
34
uparuj sobie ziemniaki bez soli na czystej wodzie to jest za***iste ejdzenie...oczywiscie nie dla kazdego ale ja nie toleruje solonych potraw a rodzina smieje sie ze mnie co to ja jem ze to smaku nie ma....itp.....heh kazy je to co lubi :D
pozdawiam
P.S mieso uparowane tez jest bardzo dobre tylko strasznie sie kurczy....
Szacuny
0
Napisanych postów
37
Wiek
35 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
34
tym ze z pieczeniem jest wiecej ......***....zabawy a na parze gotuje cały obiad za jednym zamachem
oszczednosc czasu pieniedzy i sprzatania...bynajmniej dla mnie....
co do wartosci piersi upieczonej w foli to nie wiem ale na mój rozum to ona dusi sie we własnym sosie a nie piecze...
Szacuny
431
Napisanych postów
56364
Wiek
37 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
184874
właściwościami się chyba zbytnio nie różni ale smakiem napewno bo z parowaru jest soczysta i wydaję mi się że czuję wiecej smaku niż zrobie w folii może skupia poprostu smak
Szacuny
9
Napisanych postów
1399
Wiek
40 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
8961
A ja mam jeszcze inny sposób, moim zdaniem szybki i wygodny. Biorę mięso z kurczaka, tak powiedzmy na 4 posiłki, kroję w kostkę i przyprawiam jak mi się tam akurat zachce, czasem dodaję łyżkę koncentratu pomidorowego albo majonezu albo trochę wina. Wrzucam to do naczynia żaroodpornego, podlewam troszkę wodą, przykrywam, wstawiam do piekarnika. Po około 10-15 min jak już mięso jest prawie gotowe wsypuję na wierzch paczkę mrożonych warzyw i po paru minutach gotowe. Mięso jest soczyste, a warzywa jak by nie patrzeć na parze no i niewiele pracy.