Szacuny
5
Napisanych postów
366
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
4373
Moje pytanie odnosnie piersi z kuraka dotyczy tego czy np 100g piersi jak wrzuce do garnka i ugotuje to będzie miało 21g białka?
Zmniejsza się objętość mięsa podczas gotowania ?? Ile mam wrzucić do gara aby wyszło mi 100g piersi która ma 21g białka?
Jak to jest ?
Szacuny
0
Napisanych postów
85
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
6094
a bardzo sie te wartosci zmieniaja po gotowaniu? i jak jest z mintajem? bo gotuje sobie wszystko na 2 dni i ciezko mi to powazyc ugotowac i potem znow dzielic
Szacuny
5
Napisanych postów
366
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
4373
Jak w diecie ustalam ze na obiad mam 100g piersi to wrzucam do gara 100g piersi i zmnijsza mi się objetosc kuaraka ale mam te 21 g i tyle moge dodac do diety?
Szacuny
0
Napisanych postów
84
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1912
oczywiście , że trochę traci np podczas gotowania rosołu na mięchu na powierzchni tworzy się biała pianka z białka
ale traci tak mało że szkoda tego liczyć