SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

sos słodko-kwaśny

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 7045

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6265 Napisanych postów 76018 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754780
Fix ok, same przyprawy tam sa.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 43 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1890
a jakby zrobić sos wg tego przepisu:

http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=4178


tylko co z tymi 3 szklankami cukru??
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 29 Napisanych postów 4524 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 33482
mr.p wszystko co jest robione samemu jest zdrowsze od produktow kupnych. Ten sos co podales jest nawet okej, gdyby nie te 3 szklanki cukru wlasnie

Zmieniony przez - zaglebieSC w dniu 2008-09-03 09:49:19
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 68 Napisanych postów 5820 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 42644
Jezeli dobrze pokombinujesz fajne sosy wychodza na bazie przecieru pomidorowego lub jogurtu naturalnego

Np. do przecieru dodajac cebulke, ulubione przyprawy ziola prowansalskie, sol,pieprz.. ,odrobine oliwy, itp.

GÓRA---->I am What I am

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 25 Napisanych postów 1977 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 27200
Tego cukru jest tam tyle, bo ten sos jest do sloikow,a bez tego by zapewne szybko się popsuł. Ale jeśli chcesz zrobic go tak tylko na teraz to możesz zrobic cos podobnego, z mniejszej ilosci i nie dodawac tego cukru. Jak dasz dojrzale, slodkie, polne pomidory to nie potrzeba niczego dosladzac. A w zimie zamiast pomidorow możesz dac koncentrat + zawsze można dorzucic starta marchewke to troche oslodzi taki sos ,gdyby był zbyt kwaskowy.

www.pajacyk.pl
-----------------------------



----------------------------

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 43 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1890
właśnie gotuję sos robię na oko, dorzuciłem jeszcze właśnie marchewkę i trochę selera, zobaczymy jak z tym cukrem, ile bedzie go trzeba, a jeśli nawet nie będzie słodki to i tak chyba bedzie dobrym rozwiązaniem do ryżu:)


no i w sumie wyszedł:D tylko że:
1) dałem o wiele za dużo pieprzu;]
2) curku nie trzeba wcale tak dużo dawać, choc ja dałem i cukier (kilka łyżeczek)i anansa i sok z puszki; sok i tyle cukry dałem tylko po to żeby choć troszkę zabić ten pieprz:)

ale tak ogólnie to polecam jako "warzywa do ryżu":)

Zmieniony przez - mr.p w dniu 2008-09-04 17:56:42
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

stosunek białek :)

Następny temat

Jakaś mini dietka?

WHEY premium