Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
a jakby zrobić sos wg tego przepisu:
http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=4178
tylko co z tymi 3 szklankami cukru??
http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=4178
tylko co z tymi 3 szklankami cukru??
...
Napisał(a)
mr.p wszystko co jest robione samemu jest zdrowsze od produktow kupnych. Ten sos co podales jest nawet okej, gdyby nie te 3 szklanki cukru wlasnie
Zmieniony przez - zaglebieSC w dniu 2008-09-03 09:49:19
Zmieniony przez - zaglebieSC w dniu 2008-09-03 09:49:19
...
Napisał(a)
Jezeli dobrze pokombinujesz fajne sosy wychodza na bazie przecieru pomidorowego lub jogurtu naturalnego
Np. do przecieru dodajac cebulke, ulubione przyprawy ziola prowansalskie, sol,pieprz.. ,odrobine oliwy, itp.
Np. do przecieru dodajac cebulke, ulubione przyprawy ziola prowansalskie, sol,pieprz.. ,odrobine oliwy, itp.
GÓRA---->I am What I am
...
Napisał(a)
Tego cukru jest tam tyle, bo ten sos jest do sloikow,a bez tego by zapewne szybko się popsuł. Ale jeśli chcesz zrobic go tak tylko na teraz to możesz zrobic cos podobnego, z mniejszej ilosci i nie dodawac tego cukru. Jak dasz dojrzale, slodkie, polne pomidory to nie potrzeba niczego dosladzac. A w zimie zamiast pomidorow możesz dac koncentrat + zawsze można dorzucic starta marchewke to troche oslodzi taki sos ,gdyby był zbyt kwaskowy.
www.pajacyk.pl
-----------------------------
----------------------------
...
Napisał(a)
właśnie gotuję sos robię na oko, dorzuciłem jeszcze właśnie marchewkę i trochę selera, zobaczymy jak z tym cukrem, ile bedzie go trzeba, a jeśli nawet nie będzie słodki to i tak chyba bedzie dobrym rozwiązaniem do ryżu:)
no i w sumie wyszedł:D tylko że:
1) dałem o wiele za dużo pieprzu;]
2) curku nie trzeba wcale tak dużo dawać, choc ja dałem i cukier (kilka łyżeczek)i anansa i sok z puszki; sok i tyle cukry dałem tylko po to żeby choć troszkę zabić ten pieprz:)
ale tak ogólnie to polecam jako "warzywa do ryżu":)
Zmieniony przez - mr.p w dniu 2008-09-04 17:56:42
no i w sumie wyszedł:D tylko że:
1) dałem o wiele za dużo pieprzu;]
2) curku nie trzeba wcale tak dużo dawać, choc ja dałem i cukier (kilka łyżeczek)i anansa i sok z puszki; sok i tyle cukry dałem tylko po to żeby choć troszkę zabić ten pieprz:)
ale tak ogólnie to polecam jako "warzywa do ryżu":)
Zmieniony przez - mr.p w dniu 2008-09-04 17:56:42
Polecane artykuły