Więć tak:
1.Białko i węgle to już wiem,ale co do tłuszczy to wielonasycone,omega-3 w tabletkach a do tego chciałem zastosować olej lniany ale nie mogę go nigdzie znależć za to jest olej z awokado-czy zawiera on tłuszcze wielonasycone? I czy do ostatniego posiłku przed snem np. lekki serek wiejski też dodawać tłuszcze na redukcji?
2.Jak to jest z zapotrzebowaniem kalorycznym,czy korzystająć z kalkulatora z twojego postu https://www.sfd.pl/topic.asp?whichpage=1&topic_id=89657&x],
nie uwzględniać wydatków energetycznych na trening a to co otrzymam będzie podstawą do obiczenia zapotrzebowania na dzień bez treningu(np. na 6 posiłków) a w dni treningowe dodać punkty 5. i 6. + posiłek potreningowy,
czy inaczej?CEL REDUKCJA Bo przeczytałem że w dni nietreningowe nie stosujemy żywienia okołotreningowego,więc mniej kalorii! Czy oznacza to że zapotrzebowanie obliczamy dla dnia treningowego a w nietreningowe odejmujemy żywienie okołotreningowe czyli edukujemy węgle no i co za tym idzie białko,a zostają tylko węgle z warzyw i białko z posiłków?
3.I Czy dla osoby 164cm,55kg wagi poprawne będzie założenie 30% kalorii z tłuszczu,dalej 2g baiłka na kilogram,a co zostanie to węglowodany przy 4 siowych treningach w tygodniu+aeroby po nich?
4.I ostatnie carbo+whey protein 2:1,czy takie wyliczenie będzie poprawne,
55kg x 0,4g białka i 0,8g węgli = 22g białka + 44g carbo przy redukcji?
I czy zamiast odżywki carbo można stosować gluozę,bo za 2 kg carbo liczą sobie 25 euro to wydaje się troche dużo!
TYKA proszę odpowiedz mi na te pytania a będe miał juz podstawy do ułożenia diety!
Zmieniony przez - 100seta w dniu 2006-04-12 14:20:54