Dobra, wpieniliście mnie więc teraz cała prawda o Ostrowi
Ostrowia WPC80 vs WPC100% Olimp ( żre oba )
----------------------------------------------
Niedawno przyszło w wielkim pudle od telewizora kilogram stafu z Ostrowi. Otwieram, wącham, mówię sobie, lekko capi czyli jest dobrze, kolor
- kremowy, konsystencja mąki, ( dla porównania 100%WPC Olimpu ma kolor
szary i jest bezwonne, konsystencja ta sama ).
Trzeba spróbować. Sypię 3 miareczki ( razem 45 g proszku ) do słoika po
czymś ( a-ha, słoiki pół litrowe po czymś to najlepsze szejkery jakbyście nie wiedzieli

.
Najpierw sam proszek z wodą. UWAGA !!!!!! Niech Was ręka Boska broni żeby
to zrobić z zimną wodą, pawik i sraka murowane. Ładnie macie przygotować
sobie wodę ciepłą ! Napięcie rośnie. Wstrząsam słoikiem jak dziki (
pamiętajcie ma być wstrząśnięty, nie zamieszany !! )
Piana na pół kilometra.
Ale chu.. pije. W smaku tak samo bez smaku jak WPC Olimpu ( no może tu
jest jakiś smak bo Olimp to smak żaden , naturalnie bez smaku :)
Wiem, ten tekst wymiata a prof. Miodek dostaje wysypki jak to czyta
Wypiłem dwa łyki, mówię sobie, hmm może być, piana zaczęła opadać, dodałem
pół łyżeczki kakao dla smaku i o kur..., niech Was druga ręka Boga broni przed dodaniem tam kakao ( do WPC Olimpu lepiej też nie dodawać ale jest ciut lepsze w samku ).
Wypiłem wszystko i czekam na efekty. A tu nic. Zero bulgotania w żołądku,
zero bekania, pawia, sraczki, brzydkich bąków, nic ! Zobaczymy później.
Później też nic. Ostrowie wypiłem po właściwym obiedzie na dokładkę. Na
noc ponownie mieszam tą samą ilość Ostrowi tym razem dodając łyżeczkę oleju
lninaego eurolenu.
Mówię sobie, teraz sraczka będzie i pawik ale nic. Kolor bardziej żółty,
smak dupowaty, identyczny z WPC Olimpu.
Rano się budzę i myśle: nie ma bata, klocek będzie cały zółty, wszystko
wysram ! Ale gdzie, klocka nie było ! Czyżby 100% przyswajalność ?
Po tym barwnym wywodzie czas na wnioski.
Nie widze różnicy między WPC Ostrowi a Olimpu. Moze tylko kolor, smak ten sam czyli prawie brak smaku w końcu to smaki naturalne. Ostrowia więcej się pieni ale Olimp też. Stawiam że zmieszane z carbo a nie tylko
samo białko piana zejdzie maksymalnie do 1 centymetra - identycznie jak w WPC Olipmu.
Wnioski końcowe: kupujcie ludzie to białko i się nie zastanawiajcie a jak dla Was za drogo to mogę dać namiar na fermę gdzie kury sprzedają i je cyk na balkonik i może wyjdzie taniej !!!!!!!!!!!!!!!!!!!