Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
...
Napisał(a)
08.07.21
Śniadanie: Kasza jaglana ze skyrem, jabłkiem i nutlovem
II śniadanie: Placuszki z jabłkiem i skyr z odżywką białkową
Obiad: Naleśnik z twarogiem i frużeliną z czerwonych porzeczek
Kolacja: sałatka z bobu
+ lody
Śniadanie: Kasza jaglana ze skyrem, jabłkiem i nutlovem
II śniadanie: Placuszki z jabłkiem i skyr z odżywką białkową
Obiad: Naleśnik z twarogiem i frużeliną z czerwonych porzeczek
Kolacja: sałatka z bobu
+ lody
1
...
Napisał(a)
na pierwszym już myślałem że zrobiłaś chrust z ziemniaków, bo ostatnio z tym się spotkałem w knajpie
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
...
Napisał(a)
09.07.21
Śniadanie: omlet twarogowy
II śniadanie: deser a'la tiramisu
Obiad: makaron z tofu, cukinii
Kolacja: chleb ze smalcem z fasoli i szynką i warzywa
Śniadanie: omlet twarogowy
II śniadanie: deser a'la tiramisu
Obiad: makaron z tofu, cukinii
Kolacja: chleb ze smalcem z fasoli i szynką i warzywa
2
...
Napisał(a)
magda9627Co to takiego? Pierwszy raz słyszę o takiej potrawie
na szybko w internecie znalezione:
Ziemniaki myjemy, obieramy i kroimy w cienkie plasterki (ok. 2 mm), po czym siekamy w bardzo cienkie słomki/paseczki. Pokrojone ziemniaki umieszczamy na sicie i płuczemy tak długo aż woda będzie czysta – dzięki temu będą chrupiące. Odsączamy na sicie, po czym przekładamy do miski, dodajemy mąkę kukurydzianą i sól. Mieszamy aż składniki się połączą. W rondelku rozgrzewamy oliwę. Bierzemy małe porcje ziemniaków, formujemy kulki i wrzucamy do rozgrzanego oleju. Smażymy ok. 4-6 minut na złoty kolor. Wyjmujemy łyżką cedzakową i odsączamy na papierowym ręczniku z tłuszczu.
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
...
Napisał(a)
Dzięki Czyli to jest coś podobnego do chruścików tylko, że na wytrawnie.
...
Napisał(a)
Poprzedni temat
Grill Tefal - opinie
Następny temat
Najlepszy blog czerwca 2020-głosowanie
Polecane artykuły