domerCiężko jest stwierdzić czy naleśniki, ciasto, omlet wyjdzie Tobie w sytuacji, gdy dodasz gainera zamiast całości mąki. Wydaje mi się, że nie wyjdzie. Będzie to raczej jajecznica na słodko. Niestety tego typu posiłki muszą mieć w składzie jakąś mąkę (owsiana, gryczana, ryżowa, orkiszowa, graham, żytnia, razowa, jaglana) a dodatek ewentualnie może stanowić odżywka białkowa, czy węglowodanowo-białkowa. Nie może to jednak być podstawa weglowdanów e tym posiłków, ponieważ nie sklei on tego w całość. Spróbuj i testuj co z tego wyjdzie.
Czytaj więcej na https://www.sfd.pl/Temat/Cytuj?tid=1212235&pid=19692733
anubis84Zależy jaki gainer, bo mogą w większości to cukry proste być, więc słaba opcja jak masz sie nim opychać
Może nie napisałem tego dość jasno, miałem także na myśli zamiennik w proporcji do mąki, tak jak napisałeś. Zwykle najlepiej sprawdza się u mnie ze zblendowanymi płatkami owsianymi na mąkę, tyle, że w przypadku WPC, ale z Geinerem myślę, że lepiej byłoby dla smaku użyć innej mąki, np, żytniej, ponieważ---> i tu odpowiadając post anubisa wkładzie mają węglowodany złożone, głównie z płatków owsianych ok 36% z dodatkiem skrobi kukurydzianej. reszta to sukraloza i WPC.
Siła ponad wszystko.