Stosowałam dietę zbilansowaną 2300 kcal 160 b 80 t 235 w + cwiczenia 5 razy w tygodniu. (3 razy silowy oraz 2 cardio)
Nic nie spadało ani z cm ani na wadzę. Wybrałam się do endokrynologa i okazało się, że mam insulinoodporność po zrobionych badaniach.
Zamieszczam mój przykładowy dzień z prowadzonego dziennika na forum.
Nie mogę nigdzie w internecie znaleźć odpowiedzi na pytania :
1.Czy mogę jeść makaron ryżowy 100g ryż basmati 50g ?
Jak nie to czym to zastąpić i czy mam czekać po ugotowaniu kilka h i odgrzać?
Ziemniaki pieczone by zjeść na ostatni posiłek to wiem ze najlepiej je nastawić rano a potem dać do lodówki a nastepnie podgrzać tuż przed zjedzeniem.
2. Czy mogę jeść pieczywo chrupkie z sezamem Tastino (np 10g lub 20g ) Czy mam je zastapic pieczywem żytnim pelnoziarnistym?
Wyczytałam, że wafle ryżowe odpadają w tej chorobie.
3. Twaróg półtłusty, ser mozarella light mogę dalej stosować?
4. Czy mogę stosować pastę tofu wędzonego, serek almette z kurkami na pieczywo czy to także odpada całkowicie?
Insulinoodpornosc to dla mnie nowosc i zupelnie nie wiem jakie produkty stosować.
Kilka godzin czytam po internecie i same sprzeczne informacje znajduję odnośnie ig oraz łd.
Przez to sama nie wiem na co mam patrzec i w jaki sposób oraz na jakiej stronie znajdę wiarygodną tabelę.
Sama juz nie wiem w co wierzyć.
Z góry dzięki za odpowiedzi, bo jestem dość przyłamana i wystraszona przez to wszystko.
Keto start 26.02.21 ♡
https://www.sfd.pl/Redukcja_Nowy_Rok_Nowa_Ja_:_-t1209138-s8.html