...
Napisał(a)
Nie mówię, że nie da się zrobić taniej diety LC. Moja dieta LC wychodziła drożej niż dieta zbilansowana. Starałem się bazować na produktach, które lubię, aby dieta była nie tylko skuteczna ale przede wszystkim smaczna i dostosowana czasowo pod mój tryb życia.
Obecnie mam 3000 kcal (B: 22%, W: 30%, T:48%). I tu moje pytanie, bo gdzieś rzucił mi się w oczy artykuł aby robić przerwy zarówno na masie jak i na redukcji. Czy jest taka potrzeba? Jeśli masa idzie powoli (nie chce się śpieszyć i zalewać) to czy jest konieczność robienia jakiś mini cutów po np. 2 tygodniach masy? Czy organizm potrzebuje odpoczynku od dużej ilości kcal przy założeniu, że na chwilę obecną nie "wysyła" żadnych niepokojących sygnałów?
Obecnie mam 3000 kcal (B: 22%, W: 30%, T:48%). I tu moje pytanie, bo gdzieś rzucił mi się w oczy artykuł aby robić przerwy zarówno na masie jak i na redukcji. Czy jest taka potrzeba? Jeśli masa idzie powoli (nie chce się śpieszyć i zalewać) to czy jest konieczność robienia jakiś mini cutów po np. 2 tygodniach masy? Czy organizm potrzebuje odpoczynku od dużej ilości kcal przy założeniu, że na chwilę obecną nie "wysyła" żadnych niepokojących sygnałów?
Polecane artykuły