...
Napisał(a)
A jezeli jestesmy na masie to jezeli przekroczy sie ilosc cukrow w diecie to jest wieksza szansa na to ze pojdzie w tluszcz?
...
Napisał(a)
Będąc na masie i jeśli nie będziesz się kontrolował ( spożyciu nadmiernej ilości kalorii czy to z przetworzonej żywności i tej nie przetworzonej to i tak pójdzie w tłuszcz" ). Z cukrami i przetworzoną żywnością to bym się martwił też o stanie jelit.
...
Napisał(a)
Nie wiem czy dobrze rozumiem, ale z kontekstu Twoich wątpliwości wywnioskować można, że pytasz o to czy dieta i to w jaki sposób się odżywiamy ma wpływ na naszą sylwetkę. Odpowiedź jest bardzo prostą. Zdecydowanie ma wpływ. Co więcej, nie tylko na wygląd sylwetki, ale przede wszystkim na nasze zdrowie. Najważniejsze oczywiście są kalorie, następnie ilości składników odżywczych, a na koniec ich źródła. Im więcej produktów przetworzonych, tym gorzej. Osobiście nie bardzo widzę sens w dodawaniu cukrów prostych, np. w postaci napoju izotonicznego.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Ja wiem ,że dieta jest ważna ,bo sam liczę kalorie ,ale do tej pory olewałem cukru w diecie zawsze je przekraczałem i to nie tak ,że jadłem same słodycze,bo wiekszość z tego to owoce i chciałem się dowiedzieć czy załóżmy mała nadwyżka kaloryczna oraz 20procent cukrów z węgli mogą zrobić coś w kontekście odkładania tkanki tłuszczowej szczególnie o tą 2 rzecz mi chodzi i jak to jest ,że inne słodziki nie zwiększają prawdopodobieństwa na odłożenie tkanki tłuszczowej ?
Zmieniony przez - NieproporcjonalnaŁapa w dniu 2020-04-22 00:28:04
Zmieniony przez - NieproporcjonalnaŁapa w dniu 2020-04-22 00:28:04
...
Napisał(a)
20% z puli węglowodanów nie jest aż tak dużą ilością, ale to jakie będą efekty nikt Ci nie powie, bo to kwestia uwarunkowań genetycznych
co do słodzików to zależy jakie, są takie które posiadają w sobie węglowodany ale mają nikły wpływ na wyrzut insuliny, a są takie któe nie są wcale trawione przez nas i sa cąłkowicie wydalane przez organizm, przez co nie mają wcale wpływu ani na pulę kalorii ani na insulinę (erytrytol)
co do słodzików to zależy jakie, są takie które posiadają w sobie węglowodany ale mają nikły wpływ na wyrzut insuliny, a są takie któe nie są wcale trawione przez nas i sa cąłkowicie wydalane przez organizm, przez co nie mają wcale wpływu ani na pulę kalorii ani na insulinę (erytrytol)
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
Polecane artykuły