SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wołowina

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 1631

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a) Temat przeniesiony przez domer z działu Kuchnia SFD.
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 267 Wiek 4 lata Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 4903
Witam jak to z tą wołowina sprawa wygląda ciężko wywnioskować czasami jaka część się posiada a cena bardzo wysoka w okolicach 40zl za kg jednakże jakie posiada wartości odżywcze bardziej chodzi o tłuszcze jednakże zamawiając przykładowo dziś udziec dostałem całkiem inna część szef powiedział że to szynka ciężko wywnioskować jedno jest pewne że będę musiał zmienić mięsny skoro prosiłem o udziec na zamówienie dostaje coś innego jednakże posiadam 2kg ponad i szkoda by tego nie jadac. Za pierwszym razem dostałem praktycznie zero przyrostów itp zobaczcie w 1 i 2 zdjęciu. Po czym właśnie po skontaktowaniu się z sklepem zamówiłem dokładną część która oczekiwałem byl to udziec a dostałem szynke zawiodłem się bo skoro zamawia się coś to chce się to co się zamowilo to spójrzcie sami zdjęcia od nr 3









Zmieniony przez - baczek1997 w dniu 2019-12-05 19:58:01
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 267 Wiek 4 lata Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 4903
Tu dodam co dostałem dzisiaj a oczekiwałem po zamówieniu udziec a dostałem niby szynke ciężko teraz już się domyśleć co to jest bo chciałbym wiedzieć wartości odżywcze ile ma tłuszczu a tak ciężko stwierdzić nie wiadomo jaka to część a chce zawsze chuda wolowine. W niektórych części martwią mnie te przerosty więc zapewne ma dużo więcej tłuszczu w 100g tododam jedno zdjęcie









Zmieniony przez - baczek1997 w dniu 2019-12-05 20:02:49
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17701 Napisanych postów 132171 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460727
dużo tłuszczu i tak nie będzie miało, nie ma takiej nazwy jak szynka
Podstawowe elementy tuszy wołowej to:

Szyja
Karkówka
Żebro
Rostbef
Polędwica
Krzyżowa
Mostek
Goleń

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 883 Napisanych postów 806 Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 22409
Jak wyżej, nie wiem skąd ty szynkę u krówki wyczarowałeś ;)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 267 Wiek 4 lata Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 4903
No właśnie nie ja tylko szefcio w sklepie wiem o tym ja zamawiałem przed wczoraj typowo chciałem dana część udziec wołowy a dostałem to i teraz zgaduj zgadula po prostu jestem w dupie gdy wpisałem w necie wołowina w 100g może mieć nawet 18 tłuszczy w 100g dlatego tutaj napisałem bo jestem przerażony gdyż nie wiem co działać jak szacowac najgorsze w tym że zamawiałem dana część chuda chodziło mi o udziec a teraz nie wiadomo co to i jakie wartości odżywcze przyjąć do produktu. Przykładowo jeden element po krojeniu ma dosyć przerosty sami spójrzcie. Podchodze do trgo profesjonalnie dlatego tutaj napisałem






Zmieniony przez - baczek1997 w dniu 2019-12-05 22:53:45

Zmieniony przez - baczek1997 w dniu 2019-12-05 22:56:00
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6296 Napisanych postów 76166 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 755634
Udziec jest wołowy, a szynka wieprzowa. Od tego masz tabele kaloryczne, aby sprawdzić ilości kalorii i składników odżywczych w produktach. Nigdy nie trafisz z tym dokładnie, ponieważ każde zwierze będzie miało trochę innych poziom tkanki tłuszczowej w określonym elemencie (w przypadku wołowiny ćwierćtuszy).

Udziec wołowy ma śladowe ilości tłuszczów, co jak najbardziej widać na zdjęciach. Nie widzę tutaj żadnego problemu. Polecam skupić się na czymś bardziej istotnym zamiast szukać nieistniejące problemy.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 883 Napisanych postów 806 Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 22409
Baczek, wiesz może czym jest interpunkcja? Podziwiam kolegów, bo ja nie mogę rozszyfrować o czym piszesz, jedynie się domyślam.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 267 Wiek 4 lata Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 4903
W porządku wybaczcie ciężko cokolwiek wywrozyc że zdjęć jednakże jaka to by mogła być część wołowa bo w 100g wołowiny dana część różni się strasznie ilością tłuszczu w 100g produktu i ciężko osadzic wartości odżywcze danego produktu odnośnie wołowiny. Jeden z elementów wyglądał tak powyżej zdjęcia są po skrojeniu jesteście coś w stanie osadzic po tych zdjęciach zawartość tłuszczu w jakich byłaby okolicach





Zmieniony przez - baczek1997 w dniu 2019-12-06 07:16:13
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29913 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
przyjmujesz na oko, w kontekście całego tygodnia jak trzymasz kcal i miskę to 10g tłuszczu więcej nie zrobi Ci krzywdy
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6296 Napisanych postów 76166 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 755634
Będzie taka sama jak w tabelach kalorycznych dla udźca wołowego. Naprawdę nie masz większych problemów? Polecam lepiej wykorzystać ten czas, zamiast zastanawiać się na ilością składników odżywczych kawałka wołowiny, który ewidentnie widać, że jest chudy. Nie zrobi Tobie żadnej różnicy kilka procent tłuszczów w jedną, czy drugą stronę.

W życiu przyda się Tobie zdecydowanie bardziej wiedza na temat poprawnego składania zdań, czy wysławiania. Na to jak najbardziej warto poświęcić cześć wolnego czasu.
3

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 883 Napisanych postów 806 Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 22409
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Zapotrzebowanie, jak to jest z progiem?

Następny temat

Mięso wołowina problem

forma lato