SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Żołądki

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 1020

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 267 Wiek 4 lata Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 4903
Witam jedno zasadnicze szybkie pytanie do Was kto obyty w temacie żołądki drobiowe można bezpośrednio smażyć po umyciu na smalcu jeśli nie trzeba ich gotować ile powinienen około je smażyć jeżeli nie sprzyja mi problemu ze są dosyć twardawe po smażeniu to nic po prostu je gryze. Dziękuję i czekam na wasze opinie ile najlepiej je czasu smażyć itp


Zmieniony przez - baczek1997 w dniu 2019-12-04 19:03:28
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29913 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
nie zawracaj sobie głowy takimi drobnostkami jak łączyć czy nie łączyć jakichś warzyw ze sobą, jakby na wszystko patrzeć to nic z niczym nie można łączyć bo zawsze coś się znajdzie... ba nawet niektóre produkty mają same w sobie takie substancje, że powinny wzajemnie upośledzać wchłanianie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9061 Napisanych postów 82755 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 699874
Nie wiem o co Ci chodzi . Jeżeli chcesz to możesz nawet wcale ich nie smażyć tylko zjeść na surowo Mój przepis na ekstra żołądki
Oczyszczone ,wymyte żołądki zalać soloną wodą i gotować .Gdy bedą półmiękkie ,dodać jarzyny (bez cebuli)i gotować do miękkości .Ugotowane żołądki pokroić w drobne paseczki ,jarzyny w plasterki .W rondlu rozpuścić tłuszcz( oczywiście minimalne ilości ),przełożyć do niego pokrojone produkty ,dodać jogurt naturalny ,drobno pokrojoną cebulę i wszystko razem podsmażyć na wolnym ogniu (ciągle mieszając ,żeby sie nieprzypaliło).Doprawić solą ,pieprzem i przyprawą do zup.Posypać umytym i posiekanym koperkiem. Smacznego
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6280 Napisanych postów 76091 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 755138
Oczywiście, że możesz je bezpośrednio usmażyć. Przecież nikt Tobie tego nie zabroni. Skoro walory smakowe nie są dla Ciebie istotne, to stosuj dowolny sposób obróbki. Dotyczy to w zasadzie każdego produktu. Nie tylko żołądków. Oczywiście, należy sobie zdawać sprawę z tego, że będą one twarde i gumowate. Skoro jednak dla Ciebie nie ma to znaczenia, to przecież nie musisz pytać nas czy możesz lub czy warto.

Na temat podrobów polecam poczytać tuty:

https://potreningu.pl/articles/5783/czy-warto-jesc-podroby
1

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 33170 Napisanych postów 23248 Wiek 43 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 278247
Możesz jeść ale jak już wspomniałeś to są twarde , poświęć troche czasu i zrób gulasz z żołądków lub serc :) Lepiej zjeść ze smakiem niż na siłe byle makro się zgadzało
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 267 Wiek 4 lata Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 4903
Mi chodzi ile tak czasu smażyć je bez wody itp mogą być twarde ważne żeby się usmażyly dobrze
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6280 Napisanych postów 76091 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 755138
Usmaż i zobacz. Skoro mogą być twarde, to nie ma znaczenia ile czasu będziesz smażył. Tak i tak będą twarde.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 267 Wiek 4 lata Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 4903
Rozumiem ale co do przyswajania przez organizm itp będzie tak samo wiadomo smaże by doszły żeby nie były tylko surowe na twardość mi tam bez różnicy chodzi o czas


Zmieniony przez - baczek1997 w dniu 2019-12-05 06:58:58
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29913 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
jak usmażysz i nie będą surowe to możesz śmiało jeść, aczkolwiek takie twarde nie są za smaczne
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 267 Wiek 4 lata Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 4903
Są dosyć twardawe ale mi to powiem szczerze nie przeszkadza a chodzi o czas realizacji w pewnych momentach na szybki posiłek
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9061 Napisanych postów 82755 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 699874
Możesz na surowo połykać i zapijać woda , zaoszczędzisz czas
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 267 Wiek 4 lata Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 4903
Nie tak na poważnie na teflonie smazac na smalcu mogę dolewac wody do tego nic się nie stanie właśnie żeby dusić zobaczę różnice . Jednakże czy nie spiepsze patelni tymbardziej że nówka
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Kilka pytań odnośnie posiłków i produktów

Następny temat

Czy ma to sens

WHEY premium