...
Napisał(a)
wszystkie będa dobre, tylko z gotowych mówię, zwracaj uwagę cyz nie ma pododawanych tłuszczów i przypraw, bo czasami dają "mieszankę przypraw" i nagle w składzie cukru się od groma pojawia
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
...
Napisał(a)
musisz obserwować co się dzieje z ciałem i jak reaguje organizm i na podstawie obserwacji dokładać/ujmować kcal
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
...
Napisał(a)
OTTONie mam pomysłu jakie warzywa wrzucić, które są najlepiej dostępnę i najprostsze w przyrządzeniu lub gotowe do spożycia na surowo ?
Wszystkie warzywa będą dobrym rozwiązaniem. Istotne jest to aby bazować na świeżych. W okresie wiosna - lato na sezonowych. Dopiero w następnej kolejności lub w zimę dodawać więcej mrożonek, kieszonki, itp. Istotne będzie urozmaicenie. Warto poczytać na te tematy:
https://potreningu.pl/articles/5477/oryginalne-pomysly-na-kiszone-warzywa-o-ktorych-sie-nie-mowi
https://potreningu.pl/articles/3840/warzywa-i-owoce-w-codziennym-jadlospisie---praktyczne-wskazowki
https://potreningu.pl/articles/914/dlaczego-dieta-powinna-byc-urozmaicona
1
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Człowiek przez 20 lat nie widział potrzeby jeść warzyw, więc teraz ciężko wystartować z tematem.
A przyznam się że na prawdę zaczęły mi smakować , z wiekiem chyba gusta się zmieniają :)
Jedynie pomidory i żółta papryka zawsze mi podchodziły.
A przyznam się że na prawdę zaczęły mi smakować , z wiekiem chyba gusta się zmieniają :)
Jedynie pomidory i żółta papryka zawsze mi podchodziły.
...
Napisał(a)
W sytuacji, gdy ktoś ma problemy ze zjedzeniem odpowiedniej ilości warzyw, z uwagi na ich smak, brak przyzwyczajenia z dzieciństwa, czy inne powody, można w prosty sposób upchnąć różnego rodzaju warzywa w posiłkach. Aby to zrobić można wykroić różnego rodzaju warzywa do mięsa, które podsmażamy. Dusząc całość warzywa rozmiękną i powstanie gęsty sos z mięsem i przyprawami.
Inny sposób to coś jeszcze prostszego. Wystarczy wczucić warzywa do blendera. Dodać trochę wody, przypraw, szczególnie ziołowych i zmiksować wszystko. Następnie wypić do posiłku.
Inny sposób to coś jeszcze prostszego. Wystarczy wczucić warzywa do blendera. Dodać trochę wody, przypraw, szczególnie ziołowych i zmiksować wszystko. Następnie wypić do posiłku.
1
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
A do tego ryż lub makaron i nie trzeba używać majonezu
Dzięki za pomysły, z pewnością skorzystam.
Szkoda tylko że warzywa są teraz droższe od mięsa
Zmieniony przez - OTTO w dniu 2019-07-20 12:26:16
Dzięki za pomysły, z pewnością skorzystam.
Szkoda tylko że warzywa są teraz droższe od mięsa
Zmieniony przez - OTTO w dniu 2019-07-20 12:26:16
...
Napisał(a)
A jak postępować w poniższej sytuacji ?
Na weekend byłem w gościach, jadłem to co serwowali, mówiąc wprost śmieciowe żarcie .
Białe pieczywo, wędliny itd.
Bilans kal przekroczony i to sporo przez dwa dni, co w tej sytacji, zmnieszyć ilość kal w kolejnych dniach czy olać temat na zasadzie było minęło ?
Na weekend byłem w gościach, jadłem to co serwowali, mówiąc wprost śmieciowe żarcie .
Białe pieczywo, wędliny itd.
Bilans kal przekroczony i to sporo przez dwa dni, co w tej sytacji, zmnieszyć ilość kal w kolejnych dniach czy olać temat na zasadzie było minęło ?
...
Napisał(a)
możesz trochę zmniejszyć przez kilka dni bo liczy się bilans tygodniowy, aczkolwiek jeżeli nie obżerałeś się pod korek i wrócisz do swojego odzywiania to nie powinien taki wsytępek narobić bałaganu, ale tak jak wspomniałem, co inneog jeżeli jadłeś co wlezie i ile wlezie
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
Poprzedni temat
Dieta Redukcja 2019 do oceny IF
Następny temat
Proszę o rade odnosnie rozbudowanych ud po siłowni
Polecane artykuły