SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

szybkie pyt nt maki

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 2908

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BzykuDG Zawodnik IFBB
Ekspert
Szacuny 10621 Napisanych postów 16182 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 272461
Chyba nigdy ziemniaczanej nie używałeś, skoro o to pytasz. Dalej nie rozumiem problemu z kukurydzianą?? Bardzo dobra mąka...

Kolarsko-gastronomiczny blog z elementami kulturystyki powered by SFD - http://www.sfd.pl/post-p18363444.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1034 Napisanych postów 4620 Wiek 34 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 35212
nie, nie uzywalem. w ogole z makami bawie sie od niedawna, dopiero poznaje ten swiat. dobra, dam sobie juz spokoj i sobie i Wam i zrobie to z ta kukurydziana.

ps. klocilbym sie ze kukurydziana bardzo dobra maka, w sensie zdrowotnym. mimo wszystko od kukurydzy i pszenicy trzymam sie z daleka

kiedy jadę w góry, to tak jakbym wracał do domu!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BzykuDG Zawodnik IFBB
Ekspert
Szacuny 10621 Napisanych postów 16182 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 272461
Jeśli nie masz udokumentowanych żadnych nietolerancji, to niepotrzebnie. Używam obu na bieżąco. Ani na stan zdrowia, ani na formę nie mogę narzekać b

Kolarsko-gastronomiczny blog z elementami kulturystyki powered by SFD - http://www.sfd.pl/post-p18363444.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1034 Napisanych postów 4620 Wiek 34 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 35212
nie, nie mam zadnych i nie jestem z tych co na sile unikaja np glutenu, ale mimo wszystko nie bede wpuszczal w siebie najbardziej modyfikowanych genetycznie roslin w xxi wieku co kto lubi

kiedy jadę w góry, to tak jakbym wracał do domu!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 86 Napisanych postów 93 Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 131831
A jak będzie z owsianą? Mi ciasto na pizze z mieszanki owsiana-pszenna-cieciorka w losowych proporcjach z przewagą owsianej wyszło fajnie chrupkie Ale to mi, nie wiem jak się zachowa solo
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 444 Napisanych postów 2520 Wiek 26 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 266183
BzykuDG
Jeśli nie masz udokumentowanych żadnych nietolerancji, to niepotrzebnie. Używam obu na bieżąco. Ani na stan zdrowia, ani na formę nie mogę narzekać b

nie każdy jest Frankensteinem - w pozytywnym sensie
Pszenica jest chyba obecnie najbardziej zmodyfikowanym zbożem, a problem z czynnikami antyżywieniowymi ma coraz więcej osób i nie chodzi tu już nawet o sam gluten
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
Ja bardzo często mieszam kukurydzianą i owsianą właśnie robiąc "ciasteczka". Dość dobrze ze sobą współgrają. Ale jeśli w przepisie jest 101, to razzzz na jakiś czassss jedząc kukurydzę, czy nawet soję SIBO, ani innych problemów żołądkowo - jelitowych nie dostaniesz Nie popadajmy w paranoję
1

W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1034 Napisanych postów 4620 Wiek 34 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 35212
wiesz blue... gdybym chcial zrobic to jednorazowo to nawet bym sobie glowy nie zawracal czy to kukurydza czy co innego, jednak obawiam sie ze to co planuje zrobic moze na stale wpisac sie w element diety ( ) stad tez kombinuje

kiedy jadę w góry, to tak jakbym wracał do domu!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 444 Napisanych postów 2520 Wiek 26 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 266183
oczywiście, że sporadycznie jak najbardziej spoko
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
stojeden
wiesz blue... gdybym chcial zrobic to jednorazowo to nawet bym sobie glowy nie zawracal czy to kukurydza czy co innego, jednak obawiam sie ze to co planuje zrobic moze na stale wpisac sie w element diety ( ) stad tez kombinuje


Ogólnie nie uważam, by (o ile nie wykazuje się nietolerancji) wprowadzenie kukurydzy (u mnie niestety raz na jakiś czas ok, częściej kicha) zrobiło problem.
Jak urozmaicasz pozostałe posiłki, etc to nie uważam, by był to jakiś problem. Ew. zawsze możesz wprowadzić, dokonać obserwacji, samopoczucia, sylwetki - jak będzie źle - usunąć z diety Innego wyjścia nie ma

Ja kupuję mąkę kukurydzianą ekologiczną, z firmy synbio. Dla mnie ok (ale od czasu do czasu).
1

W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Białkowa tortilla z mielonym z indyka, warzywami i sosem BBQ

Następny temat

Makaron z soczewicy z kurczakiem i fetą by MissInvincible

WHEY premium