--THC "Techno-House-Club"
...
Napisał(a)
Ostatnio słyszałem i gdzieś czytałem że są jakies nowe motywy i że lepiej wżerać wołowinę niż kurczaka bo białko wołowe dużo lepiej sie wchłania niż kurczak. co wy na to ???
...
Napisał(a)
Kurczaka chyba nie trzeba przedstawiać żadnemu kulturyście. Białka pochodzenia zwierzęcego są szczególnie zalecane, jeżeli chodzi o uzupełnienie aminokwasów w naszej diecie. Według World Health Organization, powinny stanowić połowę naszego dziennego zapotrzebowania na białko.
Takie produkty jak drób, wołowina, chuda wieprzowina, dziczyzna czy cielęcina nie dość, że zawierają niską ilość tłuszczu, w dodatku są źródłem wielu witamin i minerałów, takich jak witaminy z grupy B, l-karnityna, niacyna, żelazo czy witaminy E i D. Wołowina dostarcza również pewnej ilości kreatyny oraz kwasu CLA.
Przewaga drobiu nad wołowiną wynika z niższej zawartości tłuszczu, niższej ceny oraz dużo łatwiejszego procesu przygotowania. Wiele badań wskazuje jednak na to że drób jest dość "jałowym" rodzajem mięsa jeżeli chodzi o mikroskładniki, z tego powodu wołowina pojawia się w lepszym świetle.
Warto jednak zwrócić uwagę na to że pomimo iż w mniemaniu większości trenerów, sportowców i dietetyków drób oraz wołowina to najlepsze źródła białka, to wieprzowina wcale nie jest od nich gorsza. Zawartość białka w wieprzowinie jest niewiele niższa od piersi drobiowej, co więcej, mięso wieprzowe jest też świetnym składnikiem aminokwasów BCAA oraz witamin i minerałów. Zaś tłuszcz może stanowić świetne źródło energii w przypadku m.in. diet ketogenicznych.
Dodatkowo osoby, które unikają tłuszczu, przecież wcale nie muszą go jeść, chuda szynka, polędwica czy schab są tanie i łatwo dostępne, a na pewno ciekawie urozmaicą naszą dietę o dobre źródło białka.
100 g mięsa wołowego dostarcza od 18 do 28 g białka
100 g mięsa drobiowego dostarcza od 19 do 25 g białka
100 g mięsa wieprzowego dostarcza od 12 do 22 g białka
Zmieniony przez - godav w dniu 2017-10-23 11:41:07
Takie produkty jak drób, wołowina, chuda wieprzowina, dziczyzna czy cielęcina nie dość, że zawierają niską ilość tłuszczu, w dodatku są źródłem wielu witamin i minerałów, takich jak witaminy z grupy B, l-karnityna, niacyna, żelazo czy witaminy E i D. Wołowina dostarcza również pewnej ilości kreatyny oraz kwasu CLA.
Przewaga drobiu nad wołowiną wynika z niższej zawartości tłuszczu, niższej ceny oraz dużo łatwiejszego procesu przygotowania. Wiele badań wskazuje jednak na to że drób jest dość "jałowym" rodzajem mięsa jeżeli chodzi o mikroskładniki, z tego powodu wołowina pojawia się w lepszym świetle.
Warto jednak zwrócić uwagę na to że pomimo iż w mniemaniu większości trenerów, sportowców i dietetyków drób oraz wołowina to najlepsze źródła białka, to wieprzowina wcale nie jest od nich gorsza. Zawartość białka w wieprzowinie jest niewiele niższa od piersi drobiowej, co więcej, mięso wieprzowe jest też świetnym składnikiem aminokwasów BCAA oraz witamin i minerałów. Zaś tłuszcz może stanowić świetne źródło energii w przypadku m.in. diet ketogenicznych.
Dodatkowo osoby, które unikają tłuszczu, przecież wcale nie muszą go jeść, chuda szynka, polędwica czy schab są tanie i łatwo dostępne, a na pewno ciekawie urozmaicą naszą dietę o dobre źródło białka.
100 g mięsa wołowego dostarcza od 18 do 28 g białka
100 g mięsa drobiowego dostarcza od 19 do 25 g białka
100 g mięsa wieprzowego dostarcza od 12 do 22 g białka
Zmieniony przez - godav w dniu 2017-10-23 11:41:07
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Też tak słyszałem, powinno się jeść choć raz dziennie. A tu masz 10 powodów dla których należy jeść czerwone mięso
WOLOWINE TEZ MOZNA JESC
10 powodów dla których warto jesc czerwone mieso
Tematem najswiezszych nowinek dotyczacych kulturystycznego odzywiania sa niskoweglowodanowe diety przedstartowe oraz korzysci z jedzenia steków zamiast kurczaków i ryb. To oznacza, ze wolowina ponownie króluje w dzikim swiecie planów treningowych i programów zywieniowych na wzrost masy. Jestem pewien, ze Arnold Schwarzenegger i Franco Columbu byliby ubawieni slyszac o tym "ostatnim odkryciu", jako ze przedstartowe steki jedzono dawno temu w latach siedemdziesiatych - na dlugo zanim naukowe badania wsparly to, co doswiadczenie dawno udowodnilo: dla uzyskania najlepszych efektów wlacz wolowine do jednego lub dwóch sposród pieciu dziennych kulturystycznych posilków.
Potrzebujesz czegos wiecej, niz tylko skrótowych informacji i hasel, zeby uwierzyc, ze zajadanie wolowiny pomoze ci w twoich kulturystycznych zmaganiach? Tutaj masz dziesiec powodów, dla których warto zainteresowac sie dieta bogata w czerwone mieso.
1. Wolowina zawiera kreatyne. Wolowina jest szczególnie skuteczna, jezeli chodzi o zwiekszenie sily i wspomaganie wzrostu miesni, poniewaz ma wieksza zawartosc kreatyny niz jakiekolwiek inne pozywienie. Kreatyna jest zródlem paliwa dla miesni przez pierwsze kilka sekund podczas treningu i umozliwia ostrzejszy trening przez dluzszy czas dzieki uzupelnianiu poziomu ATP.
2. Wolowina zawiera witamine B6. Im wieksze masz zapotrzebowanie na bialko, tym wiecej powinienes dodawac witaminy B6 do swojej diety. W czerwonym miesie jest dosc witaminy B6, aby wzmocnic uklad odpornosciowy, co wspomaga regeneracje po wyczerpujacych treningach i jednoczesnie wspiera metabolizm i synteze bialka.
3. Wolowina zawiera karnityne. Drób i ryby sa wyjatkowo ubogie zarówno w karnityne, jak i kreatyne, natomiast wolowina ma je obie. Karnityna jest potrzebna do podtrzymywania normalnego metabolizmu tluszczu i wspierania aminokwasów o lancuchach rozgalezionych (BCAA) - sposród najwazniejszych aminokwasów potrzebnych do budowy miesni.
4. Wolowina zawiera potas i bialko. Potas to pierwiastek, którego brakuje w dietach niemal wszystkich sportowców. Niski poziom potasu moze zaklócic synteze bialka, jak równiez wydzielanie hormonu wzrostu i IGF-1 (ostatnie dwa to hormony wykorzystywane w stymulacji wzrostu miesni). Wolowina jest równiez bogata w bialko:100g chudej wolowiny zawiera okolo 20g bialka pierwsze klasy.
5. Wolowina zródlem CLA. Sa kawalki wolowiny, które maja niewiele tluszczu. Eye of round steak, przykladowo ma mniej wiecej taka zawartosc tluszczu, jak chuda piers kurczaka. Wez pod uwage fakt, ze wolowina jest nasycona sprzezonym kwasem linolowym (CLA), poteznym przeciwutleniaczem, który zwalcza uszkodzenia tkanek spowodowane ostrym treningiem z obciazeniem. Udowodniono, ze CLA chroni mase miesniowa dzialajac jak czynnik antykataboliczny.
6. Wolowina wprowadza zróznicowanie. Mozna sie mocno znudzic jedzac dzien po dniu piersi z kurczaka przez kilka tygodni lub miesiecy. Natomiast rózne kawalki miesa wolowego oferuja ci odmienne wrazenia smakowe.
7. Wolowina zawiera cynk i magnez. Cynk jest kolejnym przeciwutleniaczem, który przyczynia sie do syntezy bialka i wzrostu miesni. Podobnie jak glutamina i witamina B6, cynk wzmacnia uklad odpornosciowy. Magnez wzmacnia synteze bialka, zwieksza sile i poprawia skutecznosc produkcji insuliny - glównego hormonu anabolicznego naszego organizmu.
8. Wolowina zawiera zelazo. Zelazo jest pierwiastkiem krwiotwórczym, który licznie wystepuje w wolowinie - w przeciwienstwie do jego minimalnej ilosci w drobiu i rybach.
9. Wolowina zawiera alanine. Alaniana to aminokwas, który jest wykorzystywany do wytwarzania cukru z bialka dietetycznego. Jesli twoje spozycie weglowodanów jest niskie, alanina przychodzi na ratunek dostarczajac miesniom paliwa, abys mógl dalej trenowac. Oszczedza ona miesnie, aby nie staly sie paliwem podczas twoich ciezkich treningów.
10. Wolowina zawiera witamine B12. Witamina B12 jest niezbedna do produkcji czerwonych cialek krwi; te krwinki dostarczaja tlen do tkanki miesni. Pomaga równiez przetworzyc produkty przemiany BCAA, zapewniajac organizmowi energie.
WOLOWINE TEZ MOZNA JESC
10 powodów dla których warto jesc czerwone mieso
Tematem najswiezszych nowinek dotyczacych kulturystycznego odzywiania sa niskoweglowodanowe diety przedstartowe oraz korzysci z jedzenia steków zamiast kurczaków i ryb. To oznacza, ze wolowina ponownie króluje w dzikim swiecie planów treningowych i programów zywieniowych na wzrost masy. Jestem pewien, ze Arnold Schwarzenegger i Franco Columbu byliby ubawieni slyszac o tym "ostatnim odkryciu", jako ze przedstartowe steki jedzono dawno temu w latach siedemdziesiatych - na dlugo zanim naukowe badania wsparly to, co doswiadczenie dawno udowodnilo: dla uzyskania najlepszych efektów wlacz wolowine do jednego lub dwóch sposród pieciu dziennych kulturystycznych posilków.
Potrzebujesz czegos wiecej, niz tylko skrótowych informacji i hasel, zeby uwierzyc, ze zajadanie wolowiny pomoze ci w twoich kulturystycznych zmaganiach? Tutaj masz dziesiec powodów, dla których warto zainteresowac sie dieta bogata w czerwone mieso.
1. Wolowina zawiera kreatyne. Wolowina jest szczególnie skuteczna, jezeli chodzi o zwiekszenie sily i wspomaganie wzrostu miesni, poniewaz ma wieksza zawartosc kreatyny niz jakiekolwiek inne pozywienie. Kreatyna jest zródlem paliwa dla miesni przez pierwsze kilka sekund podczas treningu i umozliwia ostrzejszy trening przez dluzszy czas dzieki uzupelnianiu poziomu ATP.
2. Wolowina zawiera witamine B6. Im wieksze masz zapotrzebowanie na bialko, tym wiecej powinienes dodawac witaminy B6 do swojej diety. W czerwonym miesie jest dosc witaminy B6, aby wzmocnic uklad odpornosciowy, co wspomaga regeneracje po wyczerpujacych treningach i jednoczesnie wspiera metabolizm i synteze bialka.
3. Wolowina zawiera karnityne. Drób i ryby sa wyjatkowo ubogie zarówno w karnityne, jak i kreatyne, natomiast wolowina ma je obie. Karnityna jest potrzebna do podtrzymywania normalnego metabolizmu tluszczu i wspierania aminokwasów o lancuchach rozgalezionych (BCAA) - sposród najwazniejszych aminokwasów potrzebnych do budowy miesni.
4. Wolowina zawiera potas i bialko. Potas to pierwiastek, którego brakuje w dietach niemal wszystkich sportowców. Niski poziom potasu moze zaklócic synteze bialka, jak równiez wydzielanie hormonu wzrostu i IGF-1 (ostatnie dwa to hormony wykorzystywane w stymulacji wzrostu miesni). Wolowina jest równiez bogata w bialko:100g chudej wolowiny zawiera okolo 20g bialka pierwsze klasy.
5. Wolowina zródlem CLA. Sa kawalki wolowiny, które maja niewiele tluszczu. Eye of round steak, przykladowo ma mniej wiecej taka zawartosc tluszczu, jak chuda piers kurczaka. Wez pod uwage fakt, ze wolowina jest nasycona sprzezonym kwasem linolowym (CLA), poteznym przeciwutleniaczem, który zwalcza uszkodzenia tkanek spowodowane ostrym treningiem z obciazeniem. Udowodniono, ze CLA chroni mase miesniowa dzialajac jak czynnik antykataboliczny.
6. Wolowina wprowadza zróznicowanie. Mozna sie mocno znudzic jedzac dzien po dniu piersi z kurczaka przez kilka tygodni lub miesiecy. Natomiast rózne kawalki miesa wolowego oferuja ci odmienne wrazenia smakowe.
7. Wolowina zawiera cynk i magnez. Cynk jest kolejnym przeciwutleniaczem, który przyczynia sie do syntezy bialka i wzrostu miesni. Podobnie jak glutamina i witamina B6, cynk wzmacnia uklad odpornosciowy. Magnez wzmacnia synteze bialka, zwieksza sile i poprawia skutecznosc produkcji insuliny - glównego hormonu anabolicznego naszego organizmu.
8. Wolowina zawiera zelazo. Zelazo jest pierwiastkiem krwiotwórczym, który licznie wystepuje w wolowinie - w przeciwienstwie do jego minimalnej ilosci w drobiu i rybach.
9. Wolowina zawiera alanine. Alaniana to aminokwas, który jest wykorzystywany do wytwarzania cukru z bialka dietetycznego. Jesli twoje spozycie weglowodanów jest niskie, alanina przychodzi na ratunek dostarczajac miesniom paliwa, abys mógl dalej trenowac. Oszczedza ona miesnie, aby nie staly sie paliwem podczas twoich ciezkich treningów.
10. Wolowina zawiera witamine B12. Witamina B12 jest niezbedna do produkcji czerwonych cialek krwi; te krwinki dostarczaja tlen do tkanki miesni. Pomaga równiez przetworzyc produkty przemiany BCAA, zapewniajac organizmowi energie.
...
Napisał(a)
jedz to i to rużnorodność to podstawa
jeżeli pomogłem , Ty pomósz mi wejdz w link i się zarejestruj http://www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=krzakzak
...
Napisał(a)
Tak jak powiedział zakrześ jedz kurczaki i wołowinę. Goldenleeu może zarzuciłbyś soga za pracę.
...
Napisał(a)
mozesz sobie zrobic stek jest taki fajny myk: podsmażasz na oleju czosnek ostra papryke i takie tam rozne przyprawy potem wywalasz to i na tym wywarku za***istym rzucasz sobie porcyjke wołowiny i smazysz tak zeby bylo krwiste i masz wypas wyzerke.
--THC "Techno-House-Club"
...
Napisał(a)
Widzę że stary temat ale może uda sie odświeżyć go ;)
pytanko takie jest wołowina czy mięso mielone wołowe też się zalicza do diety czy lepiej kupić stek wołowy ? ;)
pytanko takie jest wołowina czy mięso mielone wołowe też się zalicza do diety czy lepiej kupić stek wołowy ? ;)
...
Napisał(a)
mieso miesem jest tylko mielone wołowe nie wiadomo nigdy z czego mierlone było chyba ze na miejscu ci babka w sklepie zmieli to co innego . dlatego wiekszość woli setk wołowy kupic
...
Napisał(a)
aha xD dobrze wiedzieć ;) moge jesc wolowe na redukcji czy lepiej białe mieso?
Polecane artykuły