Szacuny
9
Napisanych postów
554
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
15470
Pamietacie kiedys byl u nas bardzo popularny.O ile sie nie myle te"chrupki" powstawaly poprzez poddanie obrubce cieplnej ryzu.Czy ryz poddany takiemu zabiegowi traci swoje wlasciwosci odzywcze?????????Ostatnio natknalem sie wklepie na ten ryz i jestem ciekaw czy mozna by go bylo wlaczyc do diety...
Szacuny
11149
Napisanych postów
51570
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
A paraboiled czy jakos tak znaczy preparowany? bo ja wsuwam wlaśnie taki, lider szajsa w żółtym kartonie, bo mi najlepiej smakuje i sie nie klei?
Moze jest jakis lipny? bo mi samara cos rosnie niepokojąco
Szacuny
0
Napisanych postów
34
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
906
Paraboiled to znaczy że już został poddany wstępnej obróbce termicznej i dopiero potem zapakowany-dlatego się nie klei.
To nie jest to samo co preparowany.
Pozdrawiam