-Pol szklanki suchej kaszy jaglanej
- 1 szklanka wody
- jeden banan
Dodatkowo
-dowolne owoce do srodka (ja Dalam maliny )
-dwie lyzki sezamu
- Dwie lyzki wiorek kokosowych
Podprazona w suchym garnuszku kasze ,zalewamy wrzatkiem,dodajemy rozgniecionego na glatka papke banana
I gotujemy dopoki kasza nie wchlonie calej Wody ,jak juz masa bedzie gotowa To blendujemy ja i odstawiamy do calkowitego ostygniecia,
Z ostudzonej masy formujemy kulki,ktore nadziewamy owocami,potem gotujemy je w osolonej wodzie dwie minuty,nastepnie obtaczamy w sezamie i wiorkach i Zapiekamy Okolo 10 min w temp 180 stopni az sie lekko zarumienia.smacznego
Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2015-11-16 08:29:50
Blog kulinarny - serdecznie Zapraszam
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Kendi_na_Bombie,w_Kuchni_:_-t1095480-s9.html#post5
Jedz jak Król,żyj jak Król ;)