wartość jajka (1 sztuki)
...
Napisał(a)
myślałem, że jajo ma więcej białka, ale tak jak obiecałem Sog
zobacz kawałek Chorwacji...
http://www.sfd.pl/topic.asp?whichpage=1&topic_id=126801&x
a tutaj kawałek Grecji...http://www.insomnia.pl/temat154559
...
Napisał(a)
Czasami białko za bardzo odchodzi, więc lepiej 10 min, żeby się dobrze ugotowało. Ale to tylko taka moja rada
...
Napisał(a)
ludzie ja nie rozumiem jednej rzeczy przeciez bialko sie scina no nie?? przynajmniej tak mnie uczyli chyba ze klamali hehe wezcie (najlepiej ktos kto jest w temacie )napiszcie czy bialko z calego jajka w skorupce[to dla tych co mowili ze chcialem samo bialko gotowac] po gotowaniu go przez 8 czy iles tam minut nadaje sie do do czego kolwiek czy jest juz sciete i do niczego sie nam nie przyda z gory dzieki
...
Napisał(a)
No chyba normalne ze sie nadaje. Przeciez surowego jeść nie można.
>>> Maszeruj albo giń <<<
...
Napisał(a)
Wsadz jaja w skorupkach do gotującej wody, wyciągnij je po 8-10minutach, ostudz w zimnej wodzie, obierz, przetnij na pół wydłub żółtko i zjedz białko i nie bryncz.
Polecane artykuły