SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Bulion

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 1406

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Jak wliczać kcal z wywarów z mięsa i warzyw do kalkulatora "PoTreningu", są jakieś zasady na to ? ;)

No bo przecież jeśli robię tylko wywar a nie spożywam mięsa wykorzystanego do wywaru to jaki sens ma wliczanie go do bilansu?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6274 Napisanych postów 76053 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754958
Jeżeli z tłustego mięsa, to nie jesteś w stanie tego określić. Z warzyw lub mięsa chudego co chcesz wliczać?

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Chude mięso + warzywa.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 90 Wiek 41 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 3288
No chcesz wliczać mięso czy bulion?
Bulionu nie wliczaj, warzyw też.
Ja ryż zjadam czesto z bulionem. Jest łatwiej pochłonąć.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 90 Wiek 41 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 3288
No to chcesz wliczać mięso czy bulion?
Bulionu nie wliczaj, warzyw też.
Ja ryż zjadam czesto z bulionem. Jest łatwiej pochłonąć.

Zmieniony przez - Bielszczanin30 w dniu 2014-06-20 19:42:06
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Chodzi mi o sam bulion, ale kolega pytał na czym zrobiony ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6274 Napisanych postów 76053 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754958
Nie wliczaj. Tylko mięso i ew. źródło węglowodanów.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 37 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 479
słuchajcie ja jak potrzebuję bulion to kupuję taki gotowy w płynie z Krakusa, uważacie że to dobry wybór?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 358 Napisanych postów 953 Wiek 124 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 53586
wezzyr
słuchajcie ja jak potrzebuję bulion to kupuję taki gotowy w płynie z Krakusa, uważacie że to dobry wybór?


Nie. Bo sól, cukier (fruktoza często), tłuszcze utwardzone. Z kurczaka/wołowiny to tam jest tylko aromat.
1

Hey. Don't ever let somebody tell you... You can't do something. Not even me. All right? You got a dream... You gotta protect it. People can't do somethin' themselves, they wanna tell you you can't do it. If you want somethin', go get it. Period.
║Fat-Burners║ http://imgur.com/a/MdOh5 ║Metabolizm║ http://imgur.com/a/bZPkl 
║O3║〔ALA〕https://goo.gl/AfZCMd 〔EPA/DHA 〕https://goo.gl/7oiGaQ ║O6║〔LA〕https://i.imgur.com/MJiJchw.png 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6274 Napisanych postów 76053 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754958
Do czego go potrzebujesz? Zrób własny na bazie zalecanych składników.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 358 Napisanych postów 953 Wiek 124 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 53586
Lepiej kupić sobie niewielki wolnowar + wyłącznik czasowy i narobić bulionu tyle, że będzie nam wychodził uszami :D Jeśli nie dodamy do takiego bulionu cebuli, pora czy innych substancji FODMAPs to można go trzymać bardzo długo w lodówce, bo nie będzie tam miało za bardzo co fermentować. Buliony na mięsie bez kości można przechowywać dłużej, gdyż w kości znajdują się substancje FODMAPs, które są rozpuszczalne w wodzie, a więc przenikają do wody, więc jak zależy nam na trwałości to nie używamy kości. Jednak posiadają wolnowar można taki bulion spokojnie robić co kilka dni i nie jest to czasochłonne (bo samo się robi).

Hey. Don't ever let somebody tell you... You can't do something. Not even me. All right? You got a dream... You gotta protect it. People can't do somethin' themselves, they wanna tell you you can't do it. If you want somethin', go get it. Period.
║Fat-Burners║ http://imgur.com/a/MdOh5 ║Metabolizm║ http://imgur.com/a/bZPkl 
║O3║〔ALA〕https://goo.gl/AfZCMd 〔EPA/DHA 〕https://goo.gl/7oiGaQ ║O6║〔LA〕https://i.imgur.com/MJiJchw.png 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta do Oceny !

Następny temat

Kcal a przyrost tkanki tłuszczowej

WHEY premium