REGULAMIN
Mistrzostw Podkarpacia w wielokrotnym wyciskaniu sztangi leżąc i kulturystyce.
1. ORGANIZATOR: Klub Sportów Siłowych "GRYF", GOK w Iwoniczu-Zdroju.
2. TERMIN I MIEJSCE ZAWODÓW: 18 maja 2014 r. Plac Dietla 2 - sala kina "Wczasowicz" w Iwoniczu-Zdroju.
godz. 8.00 - zapisy, ważenie
godz. 9.00 - rozpoczęcie konkurencji wyciskania 50% w.z.
gdz. 10.00 - rozpoczęcie rywalizacji kulturystów.
godz. 10.30 - rozpoczęcie konkurencji wyciskania 100% w.z.
3. WARUNKI UCZESTNICTWA:
- dobry stan zdrowia, dowód tożsamości
- zawodnicy poniżej 18-tu lat przedstawiają zgodę rodziców, lub opiekunów prawnych na udział w zawodach.
- zawodnicy dorośli podpisują listę o starcie w zawodach na własną odpowiedzialność
- strój sportowy
- opłata startowa: do 18 lat – 20 zł, od 18 lat – 30 zł
- przyjęcie zawodników z poza województwa podkarpackiego dokonuje się po otrzymaniu zgłoszeń e-mail i ich pozytywnej weryfikacji przez organizatora.
4. KATEGORIE:
a) WYCISKANIE 50% WAGI ZAWODNIKA:
1. Kobiety OPEN
2. Młodzicy OPEN (do 13 lat)
3. Kadeci OPEN (16 - 18 lat)
4. Juniorzy OPEN (19 - 23 lat)
5. Seniorzy OPEN (24 - 35 lat)
6. Masters OPEN (36 - 39 lat)
7. Weterani OPEN (od 40 lat)
b) WYCISKANIE 100% WAGI ZAWODNIKA - OPEN
b) KULTURYSTYKA - kat. open mężczyzn
5. NAGRODY: każda kategoria- I, II, III miejsce – medal, dyplom. Zwycięzcy OPEN w kat. wyciskanie 100% w.z. i 50% w.z., oraz w kulturystyce - puchary.
Przewidziane są nagrody rzeczowe, oraz inne ufundowane przez sponsorów.
6. POSTANOWIENIA KOŃCOWE: - organizator nie ponosi odpowiedzialności od następstw nieszczęśliwych wypadków, zawodnicy ubezpieczają się we własnym zakresie
- komisja sędziowska powołana jest przez organizatora, a kluby mają prawo zgłaszać swoje kandydatury
- zabronione jest stosowanie koszulek specjalistycznych do wyciskania
- wszelkie sprawy sporne będą rozpatrywane po wpłaceniu kaucji- 50 zł.
- organizator ma prawo do dokonania zmian w Regulaminie i nieprzyjęcia zgłoszeń zawodników, negatywnie wpływających na sportową walkę i atmosferę zawodów.
Kontakt:
tel. 609 397 627
e-mail:
[email protected]