SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

LSD, funzoo, saa i hasz podziel się z kolegami czym masz?*SPAM*

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 81926

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94766 Napisanych postów 364747 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1669983
fajna

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 1205 Wiek 29 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 18014
a u mnie leje ;[
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Króliczek
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94766 Napisanych postów 364747 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1669983
na sterydach

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
na kreatynie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
zaraz obadacie czy ten przepis jest godny wrzucenia do działu
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Pomarańczowa wołowinka w sambalu i pomarańczy

Wołowinka na ostro w pomarańczowo-miodowym klimacie.


Bez rozpisywania, krótko, zwięźle i na temat.

Kupujemy śliczny kawałeczek udźca wołowego
pomarańcze
sambal
czosnek
cebulę
tymianek
sos sojowy
imbir
miód

Woła kroimy na 1-1,5 cm plastry i lekko rozbijamy tłuczkiem.

Rozgrzewamy patelnię i podsmażamy po ok minucie na każdą stronę.

Wlewamy do michy sambal, sos sojowy, miód, imbir, wyciśnięty sok z pomarańczy, olej/oliwe, przeciśnięty przez praskę

czosnek, cebulę oraz tymianek--->mieszamy i nacieramy usmażone mięsko.

Następnie układamy np w naczyniu żaroodpornym i wrzucamy do piekarnika 200stopni/25min

Dodatki wg upodobań

Mięsko wyszło soczyste i mięciutkie omomomom.

Z "wody" po pieczeniu, która została w naczynku polecam zrobić sosik

Wlewamy go do garnuszka, gotujemy, do szklanki dajemy troszkę wody i mąkę np ziemniaczaną, mieszamy solidnie i zalewamy

ciągle mieszając.

Smacznego










...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
przejdzie? czy dodatki jakieś dać do tego
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94766 Napisanych postów 364747 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1669983
zapakuj i wyślij prio do mnie

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Sałatka KURCZOL - konkursowa by kupsetrabke

Następny temat

Czekoladowe paluszki serowe - dwie wersje

WHEY premium