SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Nadmiar białka ?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1662

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 75 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1400
Witam od dłuższego czasu jak spożywam ok 170 g białka dziennie przy wadze 72 kg mam coraz większy trądzik na twarzy , może to być tym spowodowane ? zjadam 400g twarogu przed snem sam nie wiem już jestem po okresie dojrzewania chyba 21 wiosen już
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 462 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 4408
Naprawdę masz ze sobą problemy. Wiem jak pr. mleczne wpływają na trądzik. Chce od Ciebie referencje na temat tego, że żywność długo która się wolno trawi powoduje trądzik. Prościej teog nie umiem napisać.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 339 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 1920
Duża ilość białka ma jak najbardziej wpływ na powiększenie trądziku. 21 lat to żaden wiek, poza tym trądzik nie tyczy się tylko okresu dojrzewania. Twaróg wchłania się wolno, a 400 g to bardzo dużo. Trądzik nie lubi wolnowchłanialnych, zalegających pokarmów. Spróbuj zmniejszyć jego ilość i generalnie zrezygnuj ze śmieciowego żarcia typu fast-foody, słodycze, odżywki smakowe, gainery, ogranicz węgle w diecie, bierz witaminy, wysypiaj się. bo nie tylko białko ma wpływ na trądzik.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 6 Wiek 26 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 57
Różne mogą być przyczyny trądziku, ja przy spożywaniu dużych ilości białka nie miałem tego problemu. Ale rezygnowałem ze słodyczy itd.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 75 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1400
słodyczy nie jadam prawie wcale , węgli nie dam rady odciąć przygotowuje się do turnieju 3 marca i tenuję 3 razy dziennie , to będę wcinał 250g twarogu więcej mięcha i nie jem śmieci ponieważ mam dietę aby utrzymać wagę . Coś chyba kupie na trądzik
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 339 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 1920
Nie kupuj popularnych specyfików na trądzik, nie sprawdzają się. Pij zieloną herbatę, bierz cynk, witaminę A, wszystko najlepiej w naturalnej postaci.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 462 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 4408
gpeople czemu trądzik nie lubi pokarmów wolnowchłanialnych?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 339 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 1920
Wszystkie produkty, które wchłaniają się bardzo wolno (lub przeciwnie - bardzo szybko) zaburzają naturalne procesy zachodzące w organizmie (przez długi czas coś zalega w jelitach, żołądku, wątrobie lub odwrotnie - powoduje duży skok insuliny). Dlatego właśnie wiele osób wysypuje po produktach tłustych i smażonych, cukrach prostych, wszelkich chemicznych dodatkach, kazeinie itd. Generalnie osoby zmagające się z trądzikiem i obserwującym, że spożywane pokarmy mają dla nich znaczenie powinny oprzeć swoje menu o produkty naturalne, możliwie pozbawione chemii, w małych, częstych dawkach o stałych porach i nie najadać się na noc, bo rano będą budzić się z wysypem.

Zmieniony przez - Gpeoples w dniu 2014-01-23 11:16:22
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 462 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 4408
Duży skok insuliny od wolno wchłanialnego białka? Skok insuliny masz od białek mlecznych, nie ma to związku z tym jak długo się wchłaniają one. Jak wypijesz mleko też będziesz miał skok insuliny, a jest to produkt płynny, szybko przechodzący przez przewód pokarmowy.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 339 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 1920
Paweł W.
Duży skok insuliny od wolno wchłanialnego białka? Skok insuliny masz od białek mlecznych, nie ma to związku z tym jak długo się wchłaniają one. Jak wypijesz mleko też będziesz miał skok insuliny, a jest to produkt płynny, szybko przechodzący przez przewód pokarmowy.


Pisałem o cukrach prostych w odniesieniu do węgli niezwiązanych z mlekiem, czytaj ze zrozumieniem..

Zmieniony przez - Gpeoples w dniu 2014-01-23 12:11:38
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 462 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 4408
Czytam ze zrozumieniem. Napisałeś że "Wszystkie produkty, które wchłaniają się bardzo wolno (lub przeciwnie - bardzo szybko) zaburzają naturalne procesy zachodzące w organizmie (przez długi czas coś zalega w jelitach, żołądku, wątrobie lub odwrotnie - powoduje duży skok insuliny)." Z tego wynika, że ciężkostrawne produkty powodują skok insuliny we krwi - masz na to jakąś referencję?
"Generalnie osoby zmagające się z trądzikiem i obserwującym, że spożywane pokarmy mają dla nich znaczenie powinny oprzeć swoje menu o produkty naturalne" - jeśli zjemy produkt naturalny, który będzie się wolno wchłaniał, a nie będzie zawierał białek/cukrów stymulujących insulinę to też spowoduje wzrost jej poziomu we krwi do takiego poziomu by zaburzać pracę hormonalną i metabolizm skóry człowieka?
"Pisałem o cukrach prostych w odniesieniu do węgli niezwiązanych z mlekiem, czytaj ze zrozumieniem.. " Mleko podałem jako przykład produktu również mlecznego, nie chodziło mnie tam o cukry.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 339 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 1920
Paweł W.
Czytam ze zrozumieniem. Napisałeś że "Wszystkie produkty, które wchłaniają się bardzo wolno (lub przeciwnie - bardzo szybko) zaburzają naturalne procesy zachodzące w organizmie (przez długi czas coś zalega w jelitach, żołądku, wątrobie lub odwrotnie - powoduje duży skok insuliny)." Z tego wynika, że ciężkostrawne produkty powodują skok insuliny we krwi - masz na to jakąś referencję?
"Generalnie osoby zmagające się z trądzikiem i obserwującym, że spożywane pokarmy mają dla nich znaczenie powinny oprzeć swoje menu o produkty naturalne" - jeśli zjemy produkt naturalny, który będzie się wolno wchłaniał, a nie będzie zawierał białek/cukrów stymulujących insulinę to też spowoduje wzrost jej poziomu we krwi do takiego poziomu by zaburzać pracę hormonalną i metabolizm skóry człowieka?
"Pisałem o cukrach prostych w odniesieniu do węgli niezwiązanych z mlekiem, czytaj ze zrozumieniem.. " Mleko podałem jako przykład produktu również mlecznego, nie chodziło mnie tam o cukry.


Masz problemy ze zrozumieniem tekstu i na siłę wyważasz otwarte drzwi. Nigdzie nie napisałem, że produkty ciężkostrawne powodują skoki insuliny, lecz odnosiłem się do produktów zarówno wolno chłanialnych jak i szybko wchałanialnych jako tych zaburzających równowagę w organizmie. Słowa "lub odwrotnie - powoduje duży skok insuliny" odnosiły się do wcześniej napisanych słów: "wszystkie produkty, które wchłaniają się (...) bardzo szybko).

Pisząc o produktach naturalnych wskazałem na konieczność rezygnacji z produktów przetworzonych. Mleko również jest produktem naturalnym, a może nasilać trądzik, kawa analogicznie, są 10-tki takich przykładów.

Wracając do insuliny, każdy produkt ma określony indeks glikemiczny oraz przede wszystkim indeks insulinowy. Są jednak produkty, których indeksy, nawet w korelacji z innymi jednocześnie spożywanymi jest wysoki i takich należy unikać w przypadku trądziku.

Jeśli czegoś nadal nie rozumiesz, możliwie że wyraziłem się nieprecyzyjnie (nie musi to przecież oznaczać, że jesteś etatowym idiotą), śmiało pytaj.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta na spalenie tłuszczu,proszę o pomoc :/

Następny temat

Ja VS mój brzuch! pomoc w walce z tłuszczem :)

WHEY premium