...
Napisał(a)
Witam od dłuższego czasu jak spożywam ok 170 g białka dziennie przy wadze 72 kg mam coraz większy trądzik na twarzy , może to być tym spowodowane ? zjadam 400g twarogu przed snem sam nie wiem już jestem po okresie dojrzewania chyba 21 wiosen już
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Naprawdę masz ze sobą problemy. Wiem jak pr. mleczne wpływają na trądzik. Chce od Ciebie referencje na temat tego, że żywność długo która się wolno trawi powoduje trądzik. Prościej teog nie umiem napisać.
...
Napisał(a)
Duża ilość białka ma jak najbardziej wpływ na powiększenie trądziku. 21 lat to żaden wiek, poza tym trądzik nie tyczy się tylko okresu dojrzewania. Twaróg wchłania się wolno, a 400 g to bardzo dużo. Trądzik nie lubi wolnowchłanialnych, zalegających pokarmów. Spróbuj zmniejszyć jego ilość i generalnie zrezygnuj ze śmieciowego żarcia typu fast-foody, słodycze, odżywki smakowe, gainery, ogranicz węgle w diecie, bierz witaminy, wysypiaj się. bo nie tylko białko ma wpływ na trądzik.
...
Napisał(a)
Różne mogą być przyczyny trądziku, ja przy spożywaniu dużych ilości białka nie miałem tego problemu. Ale rezygnowałem ze słodyczy itd.
...
Napisał(a)
słodyczy nie jadam prawie wcale , węgli nie dam rady odciąć przygotowuje się do turnieju 3 marca i tenuję 3 razy dziennie , to będę wcinał 250g twarogu więcej mięcha i nie jem śmieci ponieważ mam dietę aby utrzymać wagę . Coś chyba kupie na trądzik
...
Napisał(a)
Nie kupuj popularnych specyfików na trądzik, nie sprawdzają się. Pij zieloną herbatę, bierz cynk, witaminę A, wszystko najlepiej w naturalnej postaci.
...
Napisał(a)
Wszystkie produkty, które wchłaniają się bardzo wolno (lub przeciwnie - bardzo szybko) zaburzają naturalne procesy zachodzące w organizmie (przez długi czas coś zalega w jelitach, żołądku, wątrobie lub odwrotnie - powoduje duży skok insuliny). Dlatego właśnie wiele osób wysypuje po produktach tłustych i smażonych, cukrach prostych, wszelkich chemicznych dodatkach, kazeinie itd. Generalnie osoby zmagające się z trądzikiem i obserwującym, że spożywane pokarmy mają dla nich znaczenie powinny oprzeć swoje menu o produkty naturalne, możliwie pozbawione chemii, w małych, częstych dawkach o stałych porach i nie najadać się na noc, bo rano będą budzić się z wysypem.
Zmieniony przez - Gpeoples w dniu 2014-01-23 11:16:22
Zmieniony przez - Gpeoples w dniu 2014-01-23 11:16:22
...
Napisał(a)
Duży skok insuliny od wolno wchłanialnego białka? Skok insuliny masz od białek mlecznych, nie ma to związku z tym jak długo się wchłaniają one. Jak wypijesz mleko też będziesz miał skok insuliny, a jest to produkt płynny, szybko przechodzący przez przewód pokarmowy.
...
Napisał(a)
Paweł W.Duży skok insuliny od wolno wchłanialnego białka? Skok insuliny masz od białek mlecznych, nie ma to związku z tym jak długo się wchłaniają one. Jak wypijesz mleko też będziesz miał skok insuliny, a jest to produkt płynny, szybko przechodzący przez przewód pokarmowy.
Pisałem o cukrach prostych w odniesieniu do węgli niezwiązanych z mlekiem, czytaj ze zrozumieniem..
Zmieniony przez - Gpeoples w dniu 2014-01-23 12:11:38
...
Napisał(a)
Czytam ze zrozumieniem. Napisałeś że "Wszystkie produkty, które wchłaniają się bardzo wolno (lub przeciwnie - bardzo szybko) zaburzają naturalne procesy zachodzące w organizmie (przez długi czas coś zalega w jelitach, żołądku, wątrobie lub odwrotnie - powoduje duży skok insuliny)." Z tego wynika, że ciężkostrawne produkty powodują skok insuliny we krwi - masz na to jakąś referencję?
"Generalnie osoby zmagające się z trądzikiem i obserwującym, że spożywane pokarmy mają dla nich znaczenie powinny oprzeć swoje menu o produkty naturalne" - jeśli zjemy produkt naturalny, który będzie się wolno wchłaniał, a nie będzie zawierał białek/cukrów stymulujących insulinę to też spowoduje wzrost jej poziomu we krwi do takiego poziomu by zaburzać pracę hormonalną i metabolizm skóry człowieka?
"Pisałem o cukrach prostych w odniesieniu do węgli niezwiązanych z mlekiem, czytaj ze zrozumieniem.. " Mleko podałem jako przykład produktu również mlecznego, nie chodziło mnie tam o cukry.
"Generalnie osoby zmagające się z trądzikiem i obserwującym, że spożywane pokarmy mają dla nich znaczenie powinny oprzeć swoje menu o produkty naturalne" - jeśli zjemy produkt naturalny, który będzie się wolno wchłaniał, a nie będzie zawierał białek/cukrów stymulujących insulinę to też spowoduje wzrost jej poziomu we krwi do takiego poziomu by zaburzać pracę hormonalną i metabolizm skóry człowieka?
"Pisałem o cukrach prostych w odniesieniu do węgli niezwiązanych z mlekiem, czytaj ze zrozumieniem.. " Mleko podałem jako przykład produktu również mlecznego, nie chodziło mnie tam o cukry.
...
Napisał(a)
Paweł W.Czytam ze zrozumieniem. Napisałeś że "Wszystkie produkty, które wchłaniają się bardzo wolno (lub przeciwnie - bardzo szybko) zaburzają naturalne procesy zachodzące w organizmie (przez długi czas coś zalega w jelitach, żołądku, wątrobie lub odwrotnie - powoduje duży skok insuliny)." Z tego wynika, że ciężkostrawne produkty powodują skok insuliny we krwi - masz na to jakąś referencję?
"Generalnie osoby zmagające się z trądzikiem i obserwującym, że spożywane pokarmy mają dla nich znaczenie powinny oprzeć swoje menu o produkty naturalne" - jeśli zjemy produkt naturalny, który będzie się wolno wchłaniał, a nie będzie zawierał białek/cukrów stymulujących insulinę to też spowoduje wzrost jej poziomu we krwi do takiego poziomu by zaburzać pracę hormonalną i metabolizm skóry człowieka?
"Pisałem o cukrach prostych w odniesieniu do węgli niezwiązanych z mlekiem, czytaj ze zrozumieniem.. " Mleko podałem jako przykład produktu również mlecznego, nie chodziło mnie tam o cukry.
Masz problemy ze zrozumieniem tekstu i na siłę wyważasz otwarte drzwi. Nigdzie nie napisałem, że produkty ciężkostrawne powodują skoki insuliny, lecz odnosiłem się do produktów zarówno wolno chłanialnych jak i szybko wchałanialnych jako tych zaburzających równowagę w organizmie. Słowa "lub odwrotnie - powoduje duży skok insuliny" odnosiły się do wcześniej napisanych słów: "wszystkie produkty, które wchłaniają się (...) bardzo szybko).
Pisząc o produktach naturalnych wskazałem na konieczność rezygnacji z produktów przetworzonych. Mleko również jest produktem naturalnym, a może nasilać trądzik, kawa analogicznie, są 10-tki takich przykładów.
Wracając do insuliny, każdy produkt ma określony indeks glikemiczny oraz przede wszystkim indeks insulinowy. Są jednak produkty, których indeksy, nawet w korelacji z innymi jednocześnie spożywanymi jest wysoki i takich należy unikać w przypadku trądziku.
Jeśli czegoś nadal nie rozumiesz, możliwie że wyraziłem się nieprecyzyjnie (nie musi to przecież oznaczać, że jesteś etatowym idiotą), śmiało pytaj.
Poprzedni temat
Dieta na spalenie tłuszczu,proszę o pomoc :/
Następny temat
Ja VS mój brzuch! pomoc w walce z tłuszczem :)
Polecane artykuły