SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Żelatyna spożywcza źródłem białka?

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1157

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 32 Wiek 29 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 347
Witam, szukając wartości odżywczych mojej wędliny natchnąłem się na wartości żelatyny i ma Ona w 100g 87g białka? Czy to jakiś błąd czy tak jest? Jeżeli tak to co to za białko? moglibyście mi coś o nim powiedzieć?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Zapraszamy do dzialu "Odzywianie"

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 316 Wiek 30 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 1337
Żelatyna - prześwitujące, bezbarwne ciało stałe, naturalna substancja, będąca mieszaniną białek i peptydów, pozyskiwana w drodze częściowej hydrolizy kolagenu, zawartego w skórze, chrząstkach i kościach zwierzęcych. Składa się z glicyny, proliny i hydroksyproliny. Rozpuszczona w wodzie tworzy układ koloidalny – zol liofilowy, który łatwo przechodzi w żel, o ile temperatura otoczenia nie jest zbyt wysoka.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Placek na każdą okazję :-D

Następny temat

Jakiś sos do kaszy gryczanej/ryżu brązowego

WHEY premium