SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wysokobiałkowy biszkopt.

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 21332

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 89 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 5160
Sory za odświeżanie ale do tego na góre posmarować troche nutelli własnej roboty (LC) i tort jak trzeba :P niedslugo bede tak robił to wstawie zdjecia moze P:

" Liczy się nie to co masz ,
ale co robisz z tym , co masz"

Całe życie siła

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 2101 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 113142
Przepis mojego autorstwa na nutellę masz w kuchni sfd :D

Dla mnie wyszedł taki biszkopt, trochę może zbytnio zbity w środku, ale w miarę smaczny. Szkoda, że już odżywki waniliowej treca nie miałem, bo była bardzo dobra. Dobry przepis. SOG :)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 437 Wiek 28 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 3728
Ja mam taki problem bo moje ciasto wg nie urosło smakuję dobrze ale no wygląda jak zakalec jakie włożyłem takie wyjąłem. Pomożecie?

Naturalnie ze naturalnie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 329 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 8704
Jest wiele powodów ze tak wyszło :
-zbyt krótkie nopowietrzanie białek lub zbyt długie i nastepoje tzw przebicie białek
- zbyt długie mieszanie powoduje rozlanie masy
- nie nagrzanie piekarnik lub niedopieczenie
Czynikow może być wicej ale wymieniłem takie podstawowe.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 111 Wiek 46 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 4787
Białka lepiej się ubija jak damy szczyptę soli i kilka kropel cytryny. Można zamiast mąki zmielić w młynku do kawy 70g migdałów(na mąkę) wtedy wychodzi ciasto jak prawdziwy biszkopt. Bardzo fajny przepis przy diecie ckd.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 437 Wiek 28 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 3728
Może to przez to że włożyłem do piekarnika ciasto razem z jego włączeniem nie czekającą aż się nagrzeje?

Naturalnie ze naturalnie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 2101 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 113142
Pewnie tak, do rozgrzanego zawsze się wkłada, szczególnie ciasta.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 23 Wiek 41 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 200
niezłe jaja te przepisy, ale biszkopt bije wszystko już hahaha... Chlebek białkowy... No nieźle... Ciekawe jak bąki z d*** po tym wszystkim lecą :D hahaaha. Tym bardziej jak zjesz dużo żółtek ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 1164 Wiek 25 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 9517
Mam pytanie te wartości to dla jakiej porcji dla całego biszkoptu w tej formie co robiłeś?Mógłbyś podac wartość 100g po UPIECZENIU nie przed?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 437 Wiek 28 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 3728
a co po upieczeniu coś ucieka? Jajka może wyparują ?

Naturalnie ze naturalnie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Protein Bars

Następny temat

Jabłkowo-cynamonowy deser twarogowy.

WHEY premium