" Liczy się nie to co masz ,
ale co robisz z tym , co masz"
Całe życie siła
...
Napisał(a)
Sory za odświeżanie ale do tego na góre posmarować troche nutelli własnej roboty (LC) i tort jak trzeba :P niedslugo bede tak robił to wstawie zdjecia moze P:
...
Napisał(a)
Przepis mojego autorstwa na nutellę masz w kuchni sfd :D
Dla mnie wyszedł taki biszkopt, trochę może zbytnio zbity w środku, ale w miarę smaczny. Szkoda, że już odżywki waniliowej treca nie miałem, bo była bardzo dobra. Dobry przepis. SOG :)
Dla mnie wyszedł taki biszkopt, trochę może zbytnio zbity w środku, ale w miarę smaczny. Szkoda, że już odżywki waniliowej treca nie miałem, bo była bardzo dobra. Dobry przepis. SOG :)
...
Napisał(a)
Ja mam taki problem bo moje ciasto wg nie urosło smakuję dobrze ale no wygląda jak zakalec jakie włożyłem takie wyjąłem. Pomożecie?
Naturalnie ze naturalnie
...
Napisał(a)
Jest wiele powodów ze tak wyszło :
-zbyt krótkie nopowietrzanie białek lub zbyt długie i nastepoje tzw przebicie białek
- zbyt długie mieszanie powoduje rozlanie masy
- nie nagrzanie piekarnik lub niedopieczenie
Czynikow może być wicej ale wymieniłem takie podstawowe.
-zbyt krótkie nopowietrzanie białek lub zbyt długie i nastepoje tzw przebicie białek
- zbyt długie mieszanie powoduje rozlanie masy
- nie nagrzanie piekarnik lub niedopieczenie
Czynikow może być wicej ale wymieniłem takie podstawowe.
...
Napisał(a)
Białka lepiej się ubija jak damy szczyptę soli i kilka kropel cytryny. Można zamiast mąki zmielić w młynku do kawy 70g migdałów(na mąkę) wtedy wychodzi ciasto jak prawdziwy biszkopt. Bardzo fajny przepis przy diecie ckd.
...
Napisał(a)
Może to przez to że włożyłem do piekarnika ciasto razem z jego włączeniem nie czekającą aż się nagrzeje?
Naturalnie ze naturalnie
...
Napisał(a)
Pewnie tak, do rozgrzanego zawsze się wkłada, szczególnie ciasta.
...
Napisał(a)
niezłe jaja te przepisy, ale biszkopt bije wszystko już hahaha... Chlebek białkowy... No nieźle... Ciekawe jak bąki z d*** po tym wszystkim lecą :D hahaaha. Tym bardziej jak zjesz dużo żółtek ;)
...
Napisał(a)
Mam pytanie te wartości to dla jakiej porcji dla całego biszkoptu w tej formie co robiłeś?Mógłbyś podac wartość 100g po UPIECZENIU nie przed?
...
Napisał(a)
a co po upieczeniu coś ucieka? Jajka może wyparują ?
Naturalnie ze naturalnie
Polecane artykuły