...
Napisał(a)
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Nie rozumie tego czemu np piers sie wazy suruwa i liczy białko skoro jest w niej woda.po ugotowaniu zostaje samo mieso i wtedy sie powinno moim zdaniem.bo tak liczy przeciez jeszcze wode która odparuje,bezsensu oszukiwanie samego siebie
...
Napisał(a)
Ale w czym Ty masz problem? Przecież licząc 200 g surowej = 40 g białka, po przygotowaniu będzie to jakieś 140-150 g piersi, ale również 40 g białka.
...
Napisał(a)
Czyli jak robie 1kg surowej piersi i chce to na piec porcji bo chodzi aby bylo po 40 bialka,i z tego wychodzi jakies 700 piersi to dziele wtedy na 5 piec i porcja ma 40? Troche bezsensu bo liczy sie bialko z woda
...
Napisał(a)
Po ugotowaniu/pieczeniu/smażeniu tej wody jest mniej, dlatego pierś waży mniej, ale białka ma ciągle tyle samo. Podane 20 g białka (a dokładnie chyba 21) w 100 g piersi surowej odpowiada ok. 70 g piersi ugotowanej/pieczonej/smażonej, więc idąc Twoim tokiem myślenia 100 g piersi ugotowanej nie będzie miało 20 g białka, tylko jakieś 27-28 g. Kapujesz w końcu?!
...
Napisał(a)
A ja 200 po zrobieniu jadlem.to teraz jak kilo zrobie to wtedy na 5 porcji podziele i po 40 bialka bedzie tak
Polecane artykuły