...
Napisał(a)
dzieki, czytalem gdzies ze z tymi slodzikami jest jeszcze gorzej niz z cukrem wiec moglby ktos wyjasnic jak to z tym jest?
...
Napisał(a)
To malo przeczytales
Aspartam nie jest taki straszny jak o nim mowia. Na dobra sprawe nie udowodniono negatywnych skutkow jego spozycia, ale nalezy podchodzic nieco krytycznie do badan. Wg mnie jak dasz raz na ruski rok zwykly cukier ale bedziesz go mial w bilansie to nic Ci nie bedzie, jednak to juz ostatecznosc. Mozesz dac wiecej owocow za to i tez troche oslodza, lub miodu.
Jeszcze konczac temat slodzikow to zwyczajnie trzeba zachowac umiar jak ze wszyskim.
Zmieniony przez - Kapitan Wodka w dniu 2013-06-09 13:38:31
Aspartam nie jest taki straszny jak o nim mowia. Na dobra sprawe nie udowodniono negatywnych skutkow jego spozycia, ale nalezy podchodzic nieco krytycznie do badan. Wg mnie jak dasz raz na ruski rok zwykly cukier ale bedziesz go mial w bilansie to nic Ci nie bedzie, jednak to juz ostatecznosc. Mozesz dac wiecej owocow za to i tez troche oslodza, lub miodu.
Jeszcze konczac temat slodzikow to zwyczajnie trzeba zachowac umiar jak ze wszyskim.
Zmieniony przez - Kapitan Wodka w dniu 2013-06-09 13:38:31
Kapitan Wodka - Pol-Czlowiek, Pol-Litra
http://www.sfd.pl/Kapitan_Wodka__Pol_czlowiek,_pol_litra-t913097.html
...
Napisał(a)
Przepis:
I
Szklanka kefiru naturalnego
200g twarogu
50g odżywki białkowej
- zmiksować blenderem (dodatkowo jakieś słodzidło, aromat waniliowy)
II
Szklanka wody
2 łyżki żelatyny
- wodę zagotować, wyłączyć palnik i dosypać żelatynę, energicznie mieszając
- schłodzić
III
Do masy twarogowej powoli dodawać rozpuszczoną żelatynę, miksować blenderem, przelać do naczynek, odstawić do lodówki, z góry posypać kakao :)
I
Szklanka kefiru naturalnego
200g twarogu
50g odżywki białkowej
- zmiksować blenderem (dodatkowo jakieś słodzidło, aromat waniliowy)
II
Szklanka wody
2 łyżki żelatyny
- wodę zagotować, wyłączyć palnik i dosypać żelatynę, energicznie mieszając
- schłodzić
III
Do masy twarogowej powoli dodawać rozpuszczoną żelatynę, miksować blenderem, przelać do naczynek, odstawić do lodówki, z góry posypać kakao :)
...
Napisał(a)
Jak wyżej tylko zmiksować z kakao 1/2 masy i z kawą rozpuszczalną 1/2 masy. Przełożyć do tortownicy(lub salaterki) warstwami. Jeśli chcemy wzbogacić w węglowodany na dno posypać granolą lub pełnoziarnistymi ciastkami(pokruszonymi)
...
Napisał(a)
Wygląda bardzo smacznie :) Chyba się skuszę!
Profesjonalne maszyny budowlane wyposażone w innowacyjne i niezawodne systemy sterowania - http://www.wacker.machonko.poznan.pl/
...
Napisał(a)
To ewentualnie czym można "dosłodzić" skoro cukier brązowy, trzcinowy odpada ?
...
Napisał(a)
Owocami/słodzikiem
Dziennik treningowy - http://www.sfd.pl/[DT]_Ozzy__Get_big_or_die_trying-t1037943.html
I don't miss workouts, i don't miss meals, because this is what i love to do :)
Poprzedni temat
Racuchy truskawkowo-kokosowe LC bezglutenowe
Następny temat
Coś ala owsiane racuszki.
Polecane artykuły