Zapraszamy!
Zapowiedz.
Dietetyk SFD czyli "Faftaq" Tadeusz Sowiński będzie odpowiadał na najciekawsze pytania zadane przez userów/ki SFD
Faftaq ukończył dietetykę na jednej z poznańskich uczelni, jest autorem większości art. w serwisie www.PoTreningu.pl
Jest też etatowym dietetykiem kadry wioślarek i wioślarzy, dietetykiem MP w Kick Boxingu, dietetykiem MP w BJJ i wielu innych znanych sportowców.
Oprócz szlifowania formy sportowej gwiazd zajmuje się także problemem otyłości i zwalczania jej.
Temat z pytaniami, który krąży po forum: https://www.sfd.pl/Pytanie_do_Dietetyka_SFD_TV_SFD_-t899581.html
Pytanie I od loozak93
1. Jak to jest z tym wliczaniem składników. Ja robię takie coś :
białko - wliczam białko z każdego produktu
węglowodany i tłuszcze - ten sam sposób , tylko tutaj wliczam WW i T
I właśnie nie wiem czy jest to dobra metoda , bo inni mówią żeby wliczać same białko zwierzęce , węglowodany tylko z ryżów/makaronów itd , a tłuszcze z oliwy/orzechów itd. Jak jest w końcu na prawdę?
2. Jestem w okresie budowania masy mięśniowej i jem sporo makaronu pełnoziarnistego. Jest jakiś przepis lub jest w sklepach jakiś dobry sos , taki którego nie musiał bym wliczać w dietę? Wiadomo jest to masa więc można sobie ciut pozwolić.
Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam :)
Zmieniony przez - Bull w dniu 2012-11-26 11:50:47