Szacuny
11149
Napisanych postów
51569
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
cześć! :)
ktoś wie czy te kurczaki na zdjęciu są świeże? mają taki białawy kolor na górze (na górnym zdjęciu do porównania dwa inne kurczaki, jeden ok po prawej, a drugi z białawym kolorem po lewej). Co to w ogóle jest? Nie chodzi mi o te kawałki tłuszczu ale o te większe obszary białawe. Na co najlepiej zwracać uwagę przy kupowaniu filetów na wagę żeby kupić dobry towar?
Zmieniony przez - danitez w dniu 2012-11-24 23:18:03
Zmieniony przez - danitez w dniu 2012-11-24 23:18:34
Szacuny
11149
Napisanych postów
51569
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
tylko, że w sklepie mi nie pozwolą dotykać wszystkich, może z wąchaniem jeszcze przejdzie, ale jak chcę kupić duże ilości na miesiąc i zamrozić to ciężko będzie wszystkie po kolei wąchać, po wyglądzie nie można szybko ocenić?
Zmieniony przez - danitez w dniu 2012-11-25 01:40:18
Szacuny
3
Napisanych postów
452
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
3100
Aby kurczaka pozbawić pierza po zabiciu z tego co mi wiadomo trzeba go "zaparzyć"/zalać wrzątkiem żeby pióra można było wyrywać. Za pewne jest to delikatnie ścięte białko podczas takiego właśnie zaparzania. Stopień ilości ściętego białka za pewne zależy od temp i czasu jaki kurczak "spędza" we wrzątku,więc nie koniecznie białko się zawsze zetnie(jak na prawym):) pzdr