Znalazłem ostatni w tesco sertop 100 g za około 2 zł 16 białka, i tu pytanie czy mogę zjadać 4 dziennie jako źródło białka? Bo wole to niż np tuńczyka.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
ogolnie jest to zywnosc mocno przetorzona, do produkcji takich serów uzywa sie tkzw. topików. Zawartosc sera w takim serku to ok 30%. Aczkolwiek ja tam sobie czasami zjem :)
desiderata
...
sorry może źle to określiłem xD chodzi mi o to że np; 16 g białka z mleka będzie lepsze niź to z serka

...
Nawet w koncetracie białka serwatki masz 80% białka, a co dopiero nw takim serku bedzier w ktorym 30% to ser :) Zdecydowanie lepiej mleko, serek wiejski, lub twarog, lub ser zólty, camembert, feta niz te sertopy :)
desiderata
...
Jak lubisz taki serek to od czasu do czasu mozesz sobie zjesc :) Jednak jako stały element diety raczej bym to wykluczył
desiderata
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
Dieta na masę a kilogramy
Następny temat
Krzysztof Piekarz