Trzymaj się
...
Napisał(a)
To już wybór należy do Ciebie, ale jedno Ci powiem, nie poddawaj się, bo w 9 tygodni 8,7 kg to dobry wynik. Z resztą co nagle to po diable, spokojnie, to jest sport dla cierpliwych. Sam nim nie byłem, ale nauczyłem się, że tu nie da się w miesiąc mieć upragnioną sylwetkę. No ciężko nadrobić 3 lata w 10 tygodni, ale spokojnie bez nerwów. Te pieniądze nie pójdą na marne, jeśli będziesz mieć motywację. Nie denerwuj się, zawsze jak czegoś chcesz, to prędzej czy później to osiągniesz :)
Trzymaj się
Trzymaj się
...
Napisał(a)
A ja mam 2 pomysły dlaczego Ci nie schodzi i sposób na to jest tylko 1 dobry w tym momencie:
1. Za bardzo się tym przejmujesz i kortyzol robi swoje.
2. Metabolizm podkręć zwiększając przyjmowane kcal na 2-3 tygodnie, zobacz co się dzieje z wagą, a potem znowu ścinaj, najwyżej przytyjesz 2kg, ale czasem trzeba zrobić krok do tyłu, żeby zrobić 2 do przodu :)
1. Za bardzo się tym przejmujesz i kortyzol robi swoje.
2. Metabolizm podkręć zwiększając przyjmowane kcal na 2-3 tygodnie, zobacz co się dzieje z wagą, a potem znowu ścinaj, najwyżej przytyjesz 2kg, ale czasem trzeba zrobić krok do tyłu, żeby zrobić 2 do przodu :)
...
Napisał(a)
A to prawda , że żaden chleb nie przebije ryżu?
Na chlebie żytnim i pełnoziarnistym może tylko pisać , że to chleb pełnoziarnisty , natomiast każdy chleb razowy jest pełnoziarnisty ;)
I tutaj mnie coś dziwi , kupiłem chleb razowy z dynią i on nie jest tak fest ciemny , a podobno im ciemniejszy chleb tym lepszy , więc jak to jest?;p
A tak dodając o tym chlebie , to 2-3 dni będę jadł do ryby aż mi się skończy i wracam do ryżu , muszę dalej to kontynuować a nie na chleb przechodzić ;)
Moim jedynym problemem jest obliczenie tłuszczu.
Jadę dietą która była pod 90 kg , bo na definicji balansuje się na węglowodanach. Wychodzi mi 1g/1kg mc = 90g.
I tutja mam pytanie tłuszcze mam każde liczyć np : te co są w owsiance , ryżu itd. z każdego posiłku tak?;)
Na chlebie żytnim i pełnoziarnistym może tylko pisać , że to chleb pełnoziarnisty , natomiast każdy chleb razowy jest pełnoziarnisty ;)
I tutaj mnie coś dziwi , kupiłem chleb razowy z dynią i on nie jest tak fest ciemny , a podobno im ciemniejszy chleb tym lepszy , więc jak to jest?;p
A tak dodając o tym chlebie , to 2-3 dni będę jadł do ryby aż mi się skończy i wracam do ryżu , muszę dalej to kontynuować a nie na chleb przechodzić ;)
Moim jedynym problemem jest obliczenie tłuszczu.
Jadę dietą która była pod 90 kg , bo na definicji balansuje się na węglowodanach. Wychodzi mi 1g/1kg mc = 90g.
I tutja mam pytanie tłuszcze mam każde liczyć np : te co są w owsiance , ryżu itd. z każdego posiłku tak?;)
...
Napisał(a)
Bo przeważnie chleb z dynią nie jest ciemny. Wiadomo, ryż to ryż, ale każde dobre źródło WW jest dobre jako urozmaicenie diety. Tak, im ciemniejszy, tym lepszy chleb. Możesz dobić WW do 100g. Jak już wyliczysz WW i proteiny to na końcu resztę dajesz tłuszcze.
...
Napisał(a)
Ale chodzi mi czy tłuszcze z węglowodanów i z białek również wliczać do zapotrzebowania tłuszczy? Więc w końcu jaki chleb jest najlepszy i nie drogi według ciebie? Żytni , pszenny czy razowy?
Po co dodać do 100 g węglowodanów skoro chcę zejść jeszcze niżej z wagą?
Ja myślę ,żeby zejść o 20 g z posiłku przed lub po treningowego tylko nie mogę się zdecydować z którego zejść ;p Jakaś podpowiedź z którego zejść i z jakiego powodu?
Zmieniony przez - loozak93 w dniu 2012-08-21 18:29:24
Po co dodać do 100 g węglowodanów skoro chcę zejść jeszcze niżej z wagą?
Ja myślę ,żeby zejść o 20 g z posiłku przed lub po treningowego tylko nie mogę się zdecydować z którego zejść ;p Jakaś podpowiedź z którego zejść i z jakiego powodu?
Zmieniony przez - loozak93 w dniu 2012-08-21 18:29:24
...
Napisał(a)
Tłuszcze to tłuszcze, oliwa - tłuszcz roślinny, ryż - tłuszcz roślinny, wliczasz wszystko, tak samo białki wliczasz do białek, jedyne co to nie wliczasz węgli z warzyw (typu brokuły, bo są różne warzywa), bo to głównie błonnik.
A chleb to chleb, tak samo ryż to ryż i makaron to makaron, im mniej przetworzony tym lepszy, a jak chcesz czarny chleb fest to kup pumpernikiel xD. Kupuj razowy/pełnoziarnisty, jak widzisz taki napis - kup ;].
A nie możesz zejść z tego co Ci mówiłem, który ani nie jest rano ani okołotreningowo ? bo on tam jest z dupy szczerze mówiąc, bo powiedzmy że:
rano - energia na dzieńdobry
przed treningiem - energia na trening + glikogen
po treningu - okno anaboliczne + uzupełnianie glikogenu
Ale jak się tak upierasz i chcesz koniecznie zejść z okołotreningowego, to lepiej zejść z posiłku przedtreningowego, dlatego że nie wiesz ile Ci trzeba dostarczyć węgli po treningu żeby było ok, więc lepiej więcej niż mniej bo i tak większość zostanie zużyta na "odbudowanie mięśni"
Wg. mnie za bardzo kombinujesz i się przejmujesz szczegółami ;]
Zmieniony przez - MuckyMuck w dniu 2012-08-21 18:48:23
Zmieniony przez - MuckyMuck w dniu 2012-08-21 18:49:57
A chleb to chleb, tak samo ryż to ryż i makaron to makaron, im mniej przetworzony tym lepszy, a jak chcesz czarny chleb fest to kup pumpernikiel xD. Kupuj razowy/pełnoziarnisty, jak widzisz taki napis - kup ;].
A nie możesz zejść z tego co Ci mówiłem, który ani nie jest rano ani okołotreningowo ? bo on tam jest z dupy szczerze mówiąc, bo powiedzmy że:
rano - energia na dzieńdobry
przed treningiem - energia na trening + glikogen
po treningu - okno anaboliczne + uzupełnianie glikogenu
Ale jak się tak upierasz i chcesz koniecznie zejść z okołotreningowego, to lepiej zejść z posiłku przedtreningowego, dlatego że nie wiesz ile Ci trzeba dostarczyć węgli po treningu żeby było ok, więc lepiej więcej niż mniej bo i tak większość zostanie zużyta na "odbudowanie mięśni"
Wg. mnie za bardzo kombinujesz i się przejmujesz szczegółami ;]
Zmieniony przez - MuckyMuck w dniu 2012-08-21 18:48:23
Zmieniony przez - MuckyMuck w dniu 2012-08-21 18:49:57
...
Napisał(a)
Ok zeby była jasność np :owsianka , jeśli w niej znajdę tłuszczę i białka to mam dodać do tłuszcze do tłuszczy a białka do białek , jeśli w twarogu będzie tłuszcz lub węglowodany to też dodać do nich tak? Piersi z kury też mają tłuszcz na 100 g 4 g tłuszczu do też dodać do tłuszczu normalnie? Mam całkiem zejść z 50 g ryżu z rybą?oO
Zmieniony przez - loozak93 w dniu 2012-08-21 18:54:47
Zmieniony przez - loozak93 w dniu 2012-08-21 18:54:47
...
Napisał(a)
No a po co Ci te 50g ryżu ? zjedz samą rybę, albo dodaj warzyw więcej i szafa gra.
Jak masz http://potreningu.pl/kalkulatory/kalorie i tam wsadzasz produkt, to liczy Ci wszystko. A pierś z kuraka ma bodajże 2g tłuszczu na 100g. ;]
Jak masz http://potreningu.pl/kalkulatory/kalorie i tam wsadzasz produkt, to liczy Ci wszystko. A pierś z kuraka ma bodajże 2g tłuszczu na 100g. ;]
...
Napisał(a)
Jak powiedział przedmówca, tłuszcz to tłuszcz, liczysz z wszystkiego, co go posiada :) Zawsze dodajesz białko do białek WW do WW tłuszcze do tłuszczy, to oczywiste. I potem sumujesz i lux.
...
Napisał(a)
Aha , wiecie jak ja zawsze myslałem (będzie śmieszne) , że tłuszcze dodaję tylko z rzeczy które mają dużo dobrych tłuszczy typu orzechwy włoskie , migdały , siemie , oliwa z oliwe . że białka do białek czyli jakaś odżywka białkowa , piersi z kurczaka/indyka , białka z jajek . węglowodany .... - rozumiecie ;) dzięki że mi wyjaśniliście ;p
Polecane artykuły